Valami nem stimmel a Földdel, és ennek kiváltó oka az ember. Napjaink problémájára is felhívta a figyelmet a Kiskőrösi Bem József Általános Iskolában február 6-án megrendezett Járási földrajz verseny.

-Hirdetés-

Az esemény házigazdái Madarász Boglárka és Gmoser György igyekeztek olyan feladatokat összeállítani, ami a továbbjutóknak segítség lehet a tankerületi döntőben. Térségünkből öt település 7-8. osztályos diákjai versengtek három fős csapatokat alkotva.

Soltszentimre csapata verseny közben

A feladatlap kitöltése azoknak sikerült igazán, akik normálisan elolvasták és megértették a feladat lényegét. Sajnos mostanában típushiba, hogy a kérdéseket nem értelmezik jól a gyermekek. A gyakorlati feladat időjárásjelentés volt, ezt egy-egy csapat kreatívan, látványosan vagy épp humorral oldotta meg, ami igazán elnyerte a zsűri tetszését.

A kiskőrösi Tornádók

Vetróné Nagy Szilvia és Balázs Lászlóné alkotta a zsűrit, akiknek nem kis fejtörést okozott a verseny értékelése. Első helyen Kiskőrös Modern Nomádok, második Kiskőrös Tornádó, harmadik helyen pedig Soltszentimre Békák csapata jutott tovább, ők képviselik járásunkat a tankerületi döntőben.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (22 db kép)
MEGOSZTÁS