Lassan bezárja kapuit és sok-sok évnyi munka után elköszön az óvodásoktól Fülöpszállás régi, elavult óvodája és átadja a stafétát, valamint a MESEVÁR névtáblát vadonatúj társának, mely a tavalyi év végén készült el.

-Hirdetés-

A kor építészeti és energiatakarékossági követelményeinek, valamint az óvónők ízlésének, szakmai tapasztalatának figyelembevételével alkották meg a közel 700 négyzetméter alapterületű, három csoportszobás óvodát. A rossz állapotú, korszerűtlen és elégtelen méretű épület felújítása nem számított gazdaságosnak, ezért döntött a település vezetése úgy, hogy a megyei TOP keretből új óvoda építésére pályáznak.

A közel 200 millió forintos támogatásból felépített intézményben nemcsak a megfelelő minőségű nevelőmunkához, hanem annak környezettudatos és gazdaságos üzemeltetéséhez is adottak lesznek a körülmények. A magas színvonalon felszerelt, tornateremmel, korszerű melegítő konyhával rendelkező intézmény szeptembertől 80 gyermek számára nyitja ki kapuit, hogy az apróságok neveléshez, gondozásához méltó helyszínül szolgálhasson.

A település a Magyar Falu programon további 5 millió forintot nyert el, melyből az új óvoda udvari játszóterét és eszközeit helyezik majd el – tudtuk meg Bács-Kiskun facebook oldaláról.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (7 db kép)
MEGOSZTÁS