Megtartotta soron következő ülését Akasztó Község Önkormányzatának Képviselő-testülete.

Elsőként az Akasztó Község Önkormányzatának 2020-as költségvetés beterjesztését tárgyalta a testület, mely kapcsán Suhajda Antal polgármester kifejtette, nagyon szép számok illetve remek eredmény körvonalazódik ki a költségvetésből. Végleges döntést két hét múlva fog hozni a képviselő-testület.

-Hirdetés-

Döntöttek a nemrég elfogadott Polgármesterei Hivatalt érintő Szervezeti-és Működési Szabályzat módosításáról is abban a tekintetben, hogy a heti ügyfélfogadási rendet módosították. A határozat azért is volt szükséges, hiszen a helyiek részéről felmerült olyan igény, miszerint egy bizonyos napon hosszabbított nyitva tartással álljon az ügyfelek rendelkezésére a hivatal.

A döntés értelmében a szerdai napokon 9:00 és 17:00 között lesz ügyfélfogadás.

Némethné Nagy Nóra jegyző hangsúlyozta, hogy az eddigiek során is működött az a gyakorlat, mikor nem volt ügyfélfogadás, annak ellenére is nyitva állt a hivatal ajtaja a lakosság részére. Suhajda Antal polgármester megjegyezte, hogy ezek mellett továbbra is elérhető lesz Akasztón a települési ügysegéd, mely a járási hivatal illetve a kormányablakban intézhető bizonyos ügyekben tud segíteni.

Legközelebbi ügyfélfogadási alkalom 2020. február 18-án 13:00-14:00 óráig lesz.

Ahogy korábbi cikkben jeleztük, utcanév módosításra volt szükség Akasztón. A lakosság által preferált új utcanév a Vásártér utca lett, így ezt a képviselők is szentesítették, a módosítási folyamat a végére ért.

Döntöttek a Napközi Otthonos Óvoda beiratkozási rendjéről is:

2020. április 20-21-22-én 7:00 és 12:00 óra között lesz a szülőknek lehetőségük beíratni a gyermeküket

az Akasztó, Szent István utca 67. szám alatt. A beiratkozásra feltétlenül vigyék magukkal a szülők a saját illetve a gyermekük személyazonosító igazolványát és lakcímkártyáját, továbbá a gyermek születési anyakönyvi kivonatát és a TAJ kártyáját. Elhangzott: kötelező beíratni azt a gyermeket, aki 2020. augusztus 31-ig betölti a 3. életévét.

Elfogadásra került a helyi lovasok képviselőjének, Kalapos Attilának a kérelme is, miszerint térítésmentesen igénybe kívánják venni a Faluház termét 2020. április 4-én. Ebben az időpontban lovas bált kívánnak szervezni, mely bevételéből támogatni fogják a búcsúra érkező lovasok ellátását.

Szintén térítésmentesen odaítélték a Faluház kistermét a Kiskőrös és Környéke Mozgáskorlátozottak Egyesülete Akasztói Csoportjának számára, ahol évi több alkalommal rendezvényeket, gyűléseket kívánnak megtartani.

Döntöttek ezen kívül Dr. Réthey Prikkel Miklós kérelméről, aki az 1997. évi gazdatüntetésről írt könyv kiadásához kérte a Képviselőtestület támogatását. Mivel ez egy kordokumentum is egyben, ezért a képviselők egyhangúlag támogatásra javasolták a könyv kiadásához való anyagi hozzájárulást.

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS