A megyei III. osztályú labdarúgó bajnokságban szereplő Kaskantyúi FSE csapata is gőzerővel készül a tavaszi szezonra. Az együttestől a nyáron többen távoztak, így a fiúk az őszi szezonban a teljesítményük tekintetében elmaradtak a várttól.

-Hirdetés-

A klub elnöke Virág Tibor elmondta, hogy a bajnokság kezdete előtt a csapat gerincét adó 6 keceli labdarúgó eligazolt és rájuk építve alakult meg a Kecel FC II. csapata. A létszámhiányos ősz nem túl jól sikerült a számukra, de látszott, hogy a csapat alakulóban van. A teljesen átalakult gárdának azonban idő kell, hogy megfelelően összeálljon, és sokszor a szerencse sem volt velük. Nagyon jó mérkőzéseket játszottak a kiskőrösiek és a keceliek ellen, de mindkét kiskunhalasi csapatatot, a Spartacust és a Kiskunhalasi FC II-t is idegenben győzték le. Kiemelte, hogy a szűk játékoskeret miatt szinte csere nélkül játszották végig az őszt, ami mellett a harmadik fordulóban sérülés miatt még a kapusukat is elvesztették.

Új játékosok a csapatnál…

Most a téli átigazolási időszakban a megye III. osztály középcsoportjában szinte a legtöbb új játékos érkezett a gárdához:

Akasztóról jött Varga József és Bódi Gábor, Kunszentmiklósról Antal Róbert, Szabadszállásról Jóvér Patrik, Dunapatajról a Lovas testvérek Zoltán és Tamás, Tabdiról Bálint Mihály, újra cipőt húzott Császár István, valamint Gszelman Márk kapus is kirobbanó formában áll újra a csapat rendelkezésére. Egy távozó volt mindössze Andó Viktor személyében, aki Fülöpszálláson folytatja pályafutását.

Felkészülési mérkőzésen a csapat Fülöpszálláson 4-4-es döntetlent játszott, de már látszott a csapaton a változás, viszont a sok helyeztet, amit kialakítottak még nem sikerült megfelelő arányban gólra váltani.

Az együttes február 16-án a Fülöpszállást fogadta „hazai” (kiskőrösi) pályán és 1-1-es félidő után 6-2-re győztek. A klub elnöke szerint rendkívüli biztató, hogy az új játékosok egytől-egyig jól beilleszkedtek és nem csak kiválóan játszottak, de gólokat is szereztek, ami biztató a jövőre nézve. Hangsúlyozta, hogy szeretné megköszönni a Kiskőrösi LC vezetőségének, hogy helyet adtak az edzésekre, amiket villanyfénynél tudtak megtartani, valamint a felkészülési mérkőzéseken is használhatják a pályájukat. A kaskantyúiak bizakodva várják a tavaszi rajtot és nagyon remélik, hogy eredményesebben szerepelnek majd, mint a bajnokság első felében.

Filus Tibor

MEGOSZTÁS