Izgalmas esemény helyszíne volt 2020. február 15-én, szombaton a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda épülete. Második alkalommal adott helyet az intézmény a Bács-Kiskun megyei Sakk Diákolimpia mérkőzéseinek, ezúttal a megyei csapatdöntőket játszották itt. A keceli iskola idén is pályázaton nyerte el a rendezés jogát.

-Hirdetés-

A rendezvényt Haszilló Ferenc polgármester nyitotta meg és köszöntötte a versenyzőket, edzőiket, családtagjaikat, szurkolóikat. A főszervező a Sakkszövetség főtitkára, Seres László volt, Szűcs László iskolánk pedagógusa segített a verseny lebonyolításában.

A győzelemért 18 település 28 csapata folytatott „csatát”. Derekasan helytálltak a gyalogok, huszárok, futók, bástya védte a királynőt és a királyt. Az elmék harca folyt feszült figyelem kíséretében. Délutánra kiderült, kik lettek a viadal nyertesei.

A tét igen nagy volt. A megyei elsők vehetnek részt az országos döntőben.
A február 29-én megrendezésre kerülő egyéni versenyen külön játszanak az amatőrök és a profik (élő pontosok és élő ponttal nem rendelkezők), de itt mindenki játszhatott, ezért nehezebb nyerni.

Berger József, az iskola igazgatója ismertette az eredményeket:

Alsó tagozat fiúk:
1.Soltvadkert „A”,
2.Kalocsa
3.Soltvadkert „B”

(Kecel 5. helyezett)

Alsó tagozat lányok:
1.Bácsalmás
2.Kunszentmiklós
3.Lajosmizse

(Kecel nem indult)

Felső tagozat fiúk:
1.Kunszentmiklós
2.Soltvadkert „B”
3.Soltvadkert „A”

(Kecel „A” 4. helyezett, Kecel „B” 7. helyezett. Itt a legeredményesebb játékosunk Baranyi Róbert Kevin volt, aki 4 győzelmet aratott.)

Felső tagozat lányok:
1.Kunszentmiklós
2.Soltvadkert
3.Kecel (Berger Rebeka, Herczeg Jázmin, Koltai Zoé)

Középiskola
1.Bibó Kiskunhalas
2.Piarista Gimnázium Kecskemét
3.Katona J. Gimnázium Kecskemét

A díjátadóról készült képeket Nádor Csabának köszönhetjük

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (76 db kép)
MEGOSZTÁS