Sendula Anita képviselő kezdeményezésére úgynevezett Önkormányzati Roadshow indul 2020 februárjától kezdődően, amelynek keretében Kecel város képviselői és bizottsági tagjai ellátogatnak majd valamennyi önkormányzati fenntartású és minden olyan intézménybe, amelyek Kecel működésének nélkülözhetetlen részét képezik.

Anita az őszi önkormányzati választások eredményeként lett városunk képviselője. Máris a gondos gazdasszony szemével nézi a város gazdálkodását.

Honnan ered ez a figyelem?

-Hirdetés-

Szüleim arra tanítottak, hogy csak olyan dolgokba fogjak bele, amit szívesen csinálok és amit véghez is viszek. Ez eddig sikerült. Most egy olyan öt éves munkába fogtam bele, ami egy teljesen új terület számomra, de szeretem a kihívásokat. Lelkes vagyok és legfőképp optimista. A családom és a barátaim tudják, hogy szeretem felvenni a rendezői karszalagot, amiből általában jó dolgok születnek. A figyelem fontos, hiszen ez az, ami a legtöbbször hiányzik az életben. Ezt a figyelmet kell megadni azoknak, akikkel együtt dolgozunk, együtt munkálkodunk és legfőképp, akikkel együtt élünk ebben a városban.

Honnan jött az ötlet? Tervei közt szerepelt vagy a jelenlegi vállalt feladatából ered?

Egyik fő célkitűzésem, hogy eredményesebb városgazdálkodást folytassunk, amelynek elengedhetetlen része a megfelelő párbeszéd kialakítása a városvezetés és az intézmények között. A kezdeményezés célja, hogy elsősorban az „újonc” képviselők és bizottsági tagok, akik korábban nem vettünk részt közigazgatási munkában, megfelelő szakértelemmel, felelősségteljesen tudjunk döntéseket hozni a városunkat érintő kérdésekben, hiszen jól kell ismernünk, hogy hogyan is működnek pontosan – nem csak papírokon, számokon keresztül, hanem személyesen is.

Miért tartja fontosnak ezeket a látogatásokat?

Véleményem szerint a személyes megjelenés a kapcsolattartás egyik legjobb és legeredményesebb eszköze, hiszen a látott és hallott információk azonnal célba érnek, de ami a legfontosabb, kiváló csapatépítő hatása is lehet. Bízom benne, hogy a saját magam és a képviselőtársak egyéni kezdeményezései a jövőben igazi csapatmunkában tudnak majd kiteljesedni.

Hogyan fogadták a képviselőtársak ezt a kezdeményezést?

Mindenki nagyon pozitívan fogadta a kezdeményezést, legfőképp Polgármester Úr, akivel hamarosan sikerül összeállítani az intézmények listáját és az időbeosztást is.

A meglátogatandó intézmények hozzáállása milyen? Ők is fontosnak tartják a jó kapcsolat alakításának ezt a módját vagy ellenőrzésként élik meg?

Néhány intézményvezetővel sikerült előzetesen egyeztetni a kezdeményezésről és mindenki nagy örömmel fogadta, hiszen korábban nem volt hasonlóra példa. Mindenképp jó lehetőségnek tartják, hogy testközelből is bemutathatják működésüket és hogy beszélhetünk majd jövőbeli tervekről is, vagy épp a felmerült problémákról.

Mit tart a legfontosabbnak ezeken a találkozásokon?

Az intézmények gyakorlati működésének megismerését, valamint a kapcsolatépítést és a csapatépítést.

A tapasztalatokról a lakosság is értesülni fog vagy csak döntéseikben fogják hasznosítani?

Természetesen folyamatosan beszámolunk majd a látogatásokról a média, illetve a Facebook segítségével.

Van-e még valami távolabbi terve városunk közéletével, kulturális életével kapcsolatban?

Tervek mindig vannak és nem is olyan távoliak, de mindent a maga idejében.

Varga Eszter

MEGOSZTÁS