A magyar nyelv ápolása, a szövegértés fejlesztése és a helyesírás alaposabb elmélyítése volt a célja a Kiskőrösi Tankerületi Központ által szervezett tanulmányi versenynek. A járási versenyek után 40 felső tagozatos diák, 14 településről vehetett részt február 17-én a Tankerületi Helyesírási Versenyen. A megmérettetésnek a Tompai Szabó Dénes Általános Iskola adott otthont.

-Hirdetés-

A kedves fogadtatás után Fődiné Hrombola Csilla intézményvetető köszöntötte a résztvevőket és ismertette a programot. A diákok először tollbamondással kezdtek, majd egy tesztlapot töltöttek ki.

A boldog ötödikesek

A rutinos versenyzőknek nem okozott gondot a feladatlap kitöltése, mely az adott évfolyamnak megfelelő követelmény és az érvényben lévő 12. helyesírási szabályzat szerint volt összeállítva. Az eredményhirdetésre várva, az érdeklődő gyerekeket bevezették a táblás játékok világába.

A hatodik évfolyam legjobbjai

A munkákat Weisné Puskás Ágnes főszervező irányításával, a magyar szakos pedagógusok segítségével javították ki. Évfolyamonként az első három helyezett könyvjutalomban részesült.

Eredmények:
5. osztály
I. Fodor Eszter Izsák
II. Király Norbert  Dunaegyháza
III. Csányi Alexa Bócsa

6.osztály
I. Macska Dominik Kiskunhalas
II. Vörös Mihály Rém
III. Dági Attila Jánoshalma

7.osztály
I. Viszmeg Andrea Kiskunhalas
II. Borbé Attila Apostag
III. Miskolczi Szonja Jánoshalma

8.osztály
I. Kovács Zsófia Tompa
II. Kulunics Zsófia Tompa
III. Vörös Bianka Rém

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (31 db kép)
MEGOSZTÁS