A tavaszi szezon első fordulójában az Akasztó FC a Harta együttesét fogadta. Ez a találkozó a tabellán elfoglalt helyezésektől függetlenül mindig egy presztízsmérkőzésnek számít.

-Hirdetés-

A mérkőzésre szép számú nézősereg látogatott ki, akik nem csalódtak a 90 perc során.
Ezen találkozó volt az első hivatalos mérkőzés az új műfüves pályán Akasztón.

Lajos Lóránd és Csoba Gábor csatája

A mérkőzés első említésre való pillanata máris egy kiállítással végződött a 10. percben. Kerekes Márkot indították hosszan az akasztóiak, majd a vendégek kapusa Pölöskei szabálytalankodott a kapura törő Kerekessel szemben, mely után a játékvezető a hartai portást kiállította. Az eset után a vendégek edzője Sümegi József, Marte Gyulát hozta le a pályáról, a kapuba pedig az ifjúsági mérkőzést is végigvédő Hauschen Erik állt be.

Az összecsapás Kerekes Márk és Pölöskai Tamás között, mely után a vendég hálóőr a kiállítás sorsára jutott

A találkozó folytatásában nem volt érezhető az emberhátrány a vendégeken, akik a 30. percben Kovács Zsolt révén egy lesgólig eljutottak. A 33. percben egy remek indítást követően Csoba Gábor lőtt centikkel fölé. A 38. percben aztán már gólnak örülhettek a hazai szurkolók: Juhász Tamás egy remekbeszabott indítás után a kijövő vendég hálóőr mellett elhúzta a labdát, majd azt az üres kapuba lőtte (1-0). Két percre rá a Harta lemásolta az Akasztó gólját, amikoris Csehi Tamás egy remekbeszabott indítás után a kijövő Németh mellett elhúzva, a lasztit a hazai kapuba lőtte (1-1).

Juhász Tamás szerzett vezetést az Akasztónak

A második félidő elején két nagy ziccert is kihagytak a hazaiak. Előbb egy Bánszki beadás után Kerekes lövésénél volt résen Hauschen, majd közelről Juhász lőtt fölé. Az 57. percben a vendég Ivacs Gábor bal oldali szöglete után Csehi Tamás a jobb kapufára fejelt, majd a 65. percben Ivacs nagy ziccerben fölé durrantott. Két perc eltelte után azonban már újra Csehi gólnak örülhettek a vendégek: egy bal oldali szöglet után precízen fejelt a jobb alsóba Csehi Tamás, Németh Zsolt csak beleérni tudott a labdába (1-2). Ezek a Harta percei voltak.

Csehi Tamás (pirosban) a Harta legjobbja volt a találkozón és két gólt szerzett

Aztán a 74. percben újra Csehi került ziccerbe, de centikkel mellé lőtt. Rá egy percre a hazai Juhász Tamás jobb alsóba tartó lövését tolta szögletre Hauschen. A 81. percben Juhász Tamás két ember között ívelt precízen a jobb oldalon érkező Szabó Zsolthoz, aki kilőtte a bal felsőt (2-2). A 85. percben Ivacs lövésénél volt résen Németh. Egy percre egy Csehi fejest tolt ki a hazai hálóőr. A 89. percben Csehi Tamás passzolt a csereként beálló Péter Csabához, aki ordító ziccerbe került, de lövését Németh védte, majd a labda Nagy Márkhoz pattant, akinek lövésénél újra Németh védett. A 90. percben történt egy véleményes szituáció a hazai tizenhatosnál: Csehi Tamás és Vincze Sándor akadtak össze, mely után a vendégek büntetőt reklamáltak, Tóth Csaba játékvezető sípja azonban néma maradt.

Németh Zsolt a hazaiak kapusa zöldben itt is résen volt és több bravúrt is bemutatott a találkozón

A találkozó így 2-2-es döntetlennel zárult. Az Akasztó nem tudta kihasználni 80 percnyi emberelőnyét, a Harta pedig akár meg is nyerhette volna a találkozót tíz emberrel.

Csehi Tamás, Suba Zoltán, Tóth Csaba, Minda Róbert, Juhász Tamás

Az összecsapás után a két csapat kapitánya nyilatkozott portálunknak:

Juhász Tamás (Akasztó FC): Úgy vélem nem azt a játékot hoztuk, amelyet az edzőmérkőzéseken. Sajnos nem jöttek azok a passzok, azok a beindulások. Szinte az egész mérkőzésen emberelőnyben játszottunk, amit szerintem nem éreztünk. Sajnálom a mérkőzést, mert amikor megrúgtam a gólomat úgy éreztem sima meccs lesz. Sokat kell még gyakorolnunk, a védelmünk még nincs meg úgy érzem. Ezeken jövő hétre majd javítani kell és bízom benne, hogy jobb lesz.

Csehi Tamás (Harta SE): Az elején volt egy kiállításunk mivel a kapusunkat kiállították. Ez kissé megnehezítette a dolgunkat. Én azt mondom egy gyönyörű létesítmény lett az Akasztói. És örülünk neki, hogy egy ilyen létesült Bács-Kiskun Megyében, reméljük még több fog. Parázs meccs volt. Tíz emberrel is megérdemeltük volna a győzelmet, mivel én azt gondolom, hogy sokkal többet tettünk azért, hogy megnyerjük a találkozót. Illetve egymásért küzdöttünk, ami eddig is ránk jellemző volt. Nagyon remélem, hogy ezt folytatjuk és akkor egy nagyon jó tavaszunk lesz.

Beniczki Dávid

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (68 db kép)
MEGOSZTÁS