Ismét izgalmas, színvonalas sportesemény kerül megrendezésre Kecelen, a küzdősportok kedvelőinek nagy örömére. A közelgő eseményről kérdeztük Vancsik Nándort, a Bács-Team vezetőjét.

Hol és mikor kerül sor a következő Vikker Dániel emlékgálára?
Kecelen a Városi Sportcsarnokban rendezzük 2020.március 7-én 17 órai kapunyitással.

-Hirdetés-

Hányadik ilyen jellegű verseny ez, amit szerveztek?
Ez most a VI. Vikker Dániel emlékverseny lesz. Volt a csapatunknak egy nagyon, nagyon komoly versenyzője Dani, aki nyolc éves korában kezdett nálam karatézni és 24 éves volt, amikor egy tragikus motorbalesetben 2014. március 15-én elhunyt. Akkoriban éppen be volt tervezve egy gálánk, amit meg is tartottunk és azóta bármilyen hasonló jellegű esemény van, azóta a Vikker Dániel nevet viseli, hiszen ő egy olyan alappillére volt a Bács Team-nek, ami amíg én vagyok az egyesület vezetője, addig ez a pillér állni fog.

Mi a mostani verseny különlegessége?
Imre Zsoltra alapozzuk a mostani gálánkat. Utolsó mérkőzése lesz, mert elvonul a profik közül. Ő nagyon komoly versenyző volt a Bács-Team első generációjából, nagyon komoly mérkőzéseket játszott, mondhatom úgy, hogy neki voltak a legkeményebb csatái a Bács-Team-ben a pályafutásunk során, amiből általában győztesen is jött ki.

Hogyan alakul a rendezvény menete? Kik fognak versenyezni?
17 órától lesz kapunyitás és 17:30-tól kezdődnek az ültető-bevezető mérkőzések. A Bács-Team harmadik generációja fog a kötelek közé lépni: Vancsik Hunor 10 éves, Vancsik Domán 13 éves, Babenyecz Bence 15 éves, Nyúl Dávid 16 éves, Ferró Kristóf 17 éves versenyzők. Ők a legfiatalabbak a csapatban, nagyon ügyesek, közülük szintén elképzelhető, hogy lesz hasonló vagy akár nagyobb nevű versenyző, mint a többiek voltak az előző generációkból.
Kiemelkedő például Farkas Ferenc, aki 17 évesen olyan fejlettségi szinten van, hogy már most MMA mérkőzést fog játszani az esti programban.
Következőkben a második generációból képviseltetik magukat versenyzők ezen a gálán a Bács-Team-ből. Tagai Márk, Tagai Milán, Schnürlein Henrik, Ritter Ádám, Sánta János és a már említett Farkas Ferenc lép ringbe.
Meghívott versenyzőként pedig bács-kiskun megyei sportolók érkeznek. Jelen lesz a kecskeméti Star Gym klub vezetője Csillag Tamás, a kiskunfélegyházi klub vezetője Nagy Krisztián, az érsekcsanádi származású Vidákovics Patrik, aki Thaiföldről látogat haza, ő ott második éves szerződéssel versenyez és ebből él. Jön még Dusnokról Sánta János és Bácsalmásról Kunyik Krisztián.
Ezután következnek a főmérkőzések. Vidákovics Patrik száll ringbe, az utolsó mérkőzés pedig Imre Zsolté lesz, aki egy nagyon kemény versenyzővel, Kálucz Martinnal fog küzdeni – Martin két éve veretlen. MMA szabályrendszer alapján fognak versenyezni.

Kinek a szervezésében jön létre a rendezvény?
A Bács-Team szervezésében.

Milyen szabályrendszer szerint küzdenek a versenyzők?
Grappling, K1 és MMA szabályrendszer szerint fognak folyni a mérkőzések.

Milyen plusz produkció fog tartozni az eseményhez?
A gála végén úgynevezett „izomlazításként” a meghívott fellépőnk lesz az Irigy Hónaljmirigy együttes egy 45 perces koncerttel.

Jegyeket hol lehet kapni a gálára?
Kecel: Fürtös Vendéglő, Császártöltési u. 3.
Kiskőrös: Kiskőrös Scitec, Petőfi Sándor út 17.
Soltvadkert: Király Pékség, Arany János utca 10.

Eredményes felkészülést és sok sikert kívánunk a versenyzőknek!

-Varga Eszter-

MEGOSZTÁS