Írta: vira

40 ország több mint 250 kiállítója között Bács-Kiskun megye is bemutatta turisztikai attrakcióit, értékeit, szolgáltatásait és termékeit a 43. Utazás Kiállításon a fővárosban.. A megye standját több száz látogató kereste fel naponta.

-Hirdetés-

Az idei, Utazás Kiállításon Bács-Kiskun megye négy napon keresztül egységes arculattal 60 négyzetméteren 21 kiállítóval, helyi ízekkel, értékekkel és élményekkel várta a látogatókat a Hungexpo A pavilonjának február 27. és március elseje között.

Tavaly Bács-Kiskun városa volt az Utazás Kiállítás díszvendége, így a csütörtöki megnyitó ünnepségen megyénk nevében Rideg László, a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés elnöke adta át a staféta botot Minczér Gábornak, Eger alpolgármesterének, az idei díszvendégnek.

Bács-Kiskun megye 2020. február 1-jén ünnepelte 70. születésnapját, ebből az alkalomból a megyei standon a kiállítók és a megjelent településvezetők Rideg László elnökkel együtt fogadták az Utazás Kiállítás protokoll vendégeit, majd egy rövid elnöki köszöntő után pezsgős koccintással és tortával ünnepelték megyénket.

A térség iránt érdeklődők kóstolhattak borokat, kézműves sajtokat, édes-és sós süteményeket. Helyet kaptak a kínálatban Bács-Kiskun megyében termelt alapanyagokból készült egészséges, a modern táplálkozást teljes mértékben kielégítő nassolni valók, csokoládék és italok is.

A kiváló élelmiszerek mellett nagy volt az érdeklődés a megye látnivalói és természeti értékei iránt, többek között a vendégek megismerhették a fürdőhelyeinket, kerékpár-és túraútvonalainkat is.  A megye gazdag népi művészetének egy szeletét is megmutattuk a látogatóknak, hiszen a standon alkalom nyílt arra is, hogy bepillantást nyerjenek a halasi csipke titkába és miként pingálnak Kalocsán. A településeink színes és informatív kiadványai mellett, a megye gondozásában kiadott ötféle, háromnyelven megjelenő tematikus füzetek teljes képet adtak Bács-Kiskun megye kiránduló- és fürdőhelyeiről, látnivalóiról és idei programjairól.

A megyei standon kívül a nagyszínpadon is lehetőség nyílt bemutatkozni: szombaton a Tázlári asszonykórus népi dalcsokorral lépett fel, vasárnap pedig Csík János és a Mezzo teremtett kávéházi hangulatot a pavilonban.

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN RÉSZTVEVŐ SZERVEZETEK:

  1. Bács-Kiskun Megyei Önkormányzat
  2. Bács-Kiskun Megyei Turisztikai és Marketing Nonprofit Kft.
  3. Kecskeméti Vadaskert
  4. Duna Borrégió Borút Egyesület

AZ EGYÜTTMŰKÖDÉSBEN RÉSZTVEVŐ TELEPÜLÉSEK:

  1. Baja
  2. Ballószög
  3. Bócsa
  4. Bugac
  5. Felsőszentiván
  6. Sváb Sarok
    (Hajós, Császártöltés, Érsekhalma, Nemesnádudvar
  1. Izsák
  2. Jakabszállás
  3. Kalocsa
  4. Kiskőrös
  5. Kiskunhalas
  6. Kiskunfélegyháza
  7. Kiskunmajsa
  8. Lajosmizse
  9. Soltvadkert
  10. Tiszakécske
  11. Duna-kör turisztikai attrakció a paksi PIP Nonprofit Kft. szervezésében

-sajtóközlemény-

MEGOSZTÁS