A NAV munkatársai – a nőnap közeledtével – 2020. március 6és 8. között országosan ellenőrzik a virág- és ajándékárusokat, ideértve a távol-keleti árukkal kereskedőket, az éttermeket, cukrászdákat is. A revizorok a számla- és nyugtaadást, a foglalkoztatottak bejelentését, az áru(k) eredetét igazoló bizonylatok ellenőrzése mellett a készpénzkészletet, valamint az online pénztárgépek használatát is vizsgálják.

-Hirdetés-

A NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai március második felében a szoláriumokat, valamint a méteráru- és rövidáruboltokat ellenőrzik. A revizorok elsősorban a számla- és nyugtaadást, az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, mely során forgalomszámlálásra is sor kerülhet.

Ugyancsak a NAV Bács-Kiskun Megyei Adó- és Vámigazgatóságának munkatársai egész évben ellenőrzik a vendéglátókat (éttermi vendéglátás, italszolgáltatás). Az adóellenőrök elsősorban a számla- és nyugtaadást, valamint az online pénztárgépek üzemeltetését vizsgálják, továbbá a pénztárgépben rögzített adatok alapján folyamatosan nyomon követik a bevételek alakulását.  

Forrás: nav.gov.hu
Címlapfotó: MTI

 
MEGOSZTÁS
Írta: vira