Igen, és mindez meg is hozza gyümölcsét — állítja P. Szabó Zsolt, a csapat vezetője, összetartója. Az elve az, hogy fiatal bócsaiakkal, a senior generációval a hátuk mögött tudnak majd eredményeket hozni a Megye III-ban. Pláne, ha elkészül az új focipálya, és így az idegenben játszott „hazai meccsekre” kijön majd a helyi lakosság is. Mert kell a szurkolótábor!

-Hirdetés-

Soltvadkerten vagyunk, a sportcsarnok egyik öltözőjében. Körülöttem bócsai focisták: Ugrai Imre edzésére jöttek, mindjárt kezdenek. Csak egy pár szóra ültem le velük, mert érdekel, mi lesz a csapattal 2020-ban. Mint kiderült: azt remélik, hogy siker koronázza majd a megújult edzésprogramot.

A csapat két motorja: Benkő Attila és P. Szabó Zsolt

Mint mesélik, az őszi szezon során bebizonyosodott, hogy változtatniuk kell az edzési módszereken: ettől kezdve heti két alkalommal átjárnak Soltvadkertre Ugrai Imre ifi edzéseire. Ezekre a csapat 5-10 tagja mindig eljön. Fontos az alapozás, így heti 3-4 alkalommal az év első pár hónapjában ezt a munkát erősítik. Az is igaz, hogy a bentiek mellett a kinti edzések is fontosak, hiszen a meccsek nagy része a szabadban zajlik. Az edzés célja az erőnlét és a technika mellett az, hogy elkerüljék a sérüléseket a pályán.

Felmerül a kérdés: Mennyire érnek rá a játékosok edzeni?

Nehéz dolog munka és iskola mellett kiszorítani az időt. Az viszont talán komoly motiváció, hogy bócsaiak vagyunk, Bócsáért is küzdünk, no meg jó társaságban vagyunk — állítják a fiúk. A munkának megvan az eredménye, hiszen csak azoktól kapnak ki, akik nagy csapatok. A kivétel Csólyospálos: kis falu, de rutinosabbak náluk.

Néhány éve a Vincze Lovastanyán

Néhány éve fényképezem a csapatot és látni köztük fiatalt, középkorút egyaránt. Jelenleg mennyire öregek a bócsai focisták?

A legtöbben 3-4 éve még az ificsapatban játszottak, tehát a többsége huszonéves — mondja Zsolt. Én a helyi fiatalokból akarom összerakni a csapatot, és noha van néhány „idegenlégiós”, a lényeg, hogy a bócsaiak akarjanak játszani. Emellett természetesen mindig öröm, ha beállnak a „vén rókák”, hiszen tőlük csak tanulhatunk.

A téli meccsek mindig motiválók

A helyi januári labdarúgó teremfoci kupa mellett részt vettek a kiskőrösi, valamint a VFC teremtornán Soltvadkerten. Ez utóbbin nagyon kemény volt a befejezés: Tázlárral döntőztek és hetesekkel kaptak ki. Így lettek másodikak, megelőzve Kiskőröst és Városföldet!

Március 7-én lépnek legközelebb pályára. Hajrá, Bócsa!

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (19 db kép)
MEGOSZTÁS