A Kaskantyúi Hegyközség szervezésében idén is megrendezésre került a Kaskantyúi Hegyközség Borverseny, ami mellett házi készítésű szalámiversenyre is várták a nevezőket.

A március 6-án megtartott eseményen összesen 34 bormintát és 14 szalámit kóstoltak meg a zsűri tagjai.

-Hirdetés-

Az ünnepélyes eredményhirdetés alkalmával Filus János elnök és Schnürlein József hegybíró köszöntötte a megjelenteket. Elhangzott, hogy 29 fehér és 5 vörösbor mintát neveztek be a borversenyre, a szalámiverseny tekintetében pedig 11 paprikást, valamint 3 fehéret kóstolhattak meg a zsűri tagjai.

Schnürlein József és Filus János

A borbíráló bizottság elnöke Béleczki Mihály volt, de a szakmai munkában részt vett még többek között a Duna-Borrégió titkára, Járvás Mónika is. A szalámikat bíráló bizottság elnöki feladatait Turú Gyula látta el. A szervezők köszönetüket fejezték ki az önkormányzatnak, amely helyet biztosított a bíráló bizottságok munkájához az eredményhirdetéshez, valamint a programot záró vacsorához.

A borverseny tekintetében meg kell említeni, hogy 9 minta aranyérmes lett a dobogós helyezettek és a különdíjas nedű pedig nagy-aranyérmes díjazásban részesült.

Béleczki Mihály (balról a második) értékelte szakmailag a borokat

A borokat szakmailag Béleczki Mihály értékelte, aki elmondta, hogy folyamatos fejlődést lát évről-évre a minőség tekintetében. A minták közül mindössze 2 olyan volt, amelynek nem adtak érmet. Ezeknél el kell gondolkodnia a bor készítőinek, hogy miben hibáztak a különböző folyamatok során. Megemlítette, hogy minden olyan bornak adtak érmet, amelyet jóízűen el lehet fogyasztani. Kiemelte, hogy a minták között sok hungaricum volt, mint a Kövidinka, Cserszegi Fűszeres vagy az Aletta fajták. Gondolatait zárva gratulált a résztvevőknek a sikeres szerepléshez és az idei évre eredményes munkát, jó évjáratot és magas szőlőárakat kívánt.

A szalámiverseny bíráló bizottságának elnöke, Turú Gyula

A szalámiversenyt Turú Gyula értékelte, aki ennek során kiemelte, hogy szinte minden minta jól fogyasztható és ehető volt. Törekedett mindenki a házias ízek összeállítására, ami megjelent a paprikás és a fehér kategóriában is.

Munkában a borbíráló bizottság…

Eredmények
Fehérbor kategória:
1. Deli Patrícia – Ezerjó
2. dr. Filus Erika – Arany Sárfehér
3. Turán Gusztáv – Aletta

Vörösbor kategória:
1. Kiss Tibor – Zweigelt
2. Torgyik József – Kékfrankos rozé
3. Kamondy Csaba – Kadarka

Különdíjas:
Nagy Tibor – Generosa

Szalámiverseny:
1. Kiss István – paprikás
2. Turú Gyula – fehér
3. Havran Istvánné – paprikás

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (33 db kép)
MEGOSZTÁS