Avatar photo
Írta: Kis Edina

Március 6-án nagy tömeg gyűlt össze a Tabdi Szent Erzsébet Katolikus Templomba a kis falu 70. évfordulója alkalmából. 17 órától a templom történetéről készült kiállítást tekinthették meg az egybegyűltek, amit Lengyel Pálnénak és Picard Tündének köszönhetnek:

Templom építése, haranglábbal
-Hirdetés-

“1957 november 13-án kezdték meg a templom építését. Felépült a templom a hívek és mások adományaiból és sok önkéntes kétkezi munkájából, Isten dicsőségére és az emberek örömére. 1958-ban elkészültek az oldalhajók falai. Tóth János plébános úr hatalmas szervezői készséggel rendelkezett. 1400 levelet írt és küldött az ország minden tájára és külföldre is segítséget kérve és adományokat gyűjtött. 1960 november 20-án Szent-Erzsébet búcsúján a templomot Grösz József kalocsai érsek szentelte fel, ahol zsúfolásig megtelt a templom, nem csak katolikus hívekkel, s nem csak helyi lakosokkal. 1966.08. 01-vel Király András veszi át a plébánia vezetését, az ő vezetésével fejeződik be a Szent Erzsébet templom építése.”

Fábián Sándor polgármester köszöntője közben

18 órától Fábián Sándor polgármester köszöntötte a jelenlévőket. Mindezek után a Gospel Sasok műsorát láthattuk Lupták György evangélikus esperes vezetésével. Csodás daloktól zengett a templom fala, nagy sikert arattak, idősek és ifjak egyaránt élvezték a koncertet, a legkisebbek még táncra is perdültek. A közönség tapsviharral köszönte meg részvételüket, majd egy svédasztalos vacsorával fogadták őket a Faluházban.

A Gospel Sasok műsor közben, Lupták György evangélikus püspök helyettes vezetésével

K.E.

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (32 db kép)
MEGOSZTÁS