Talán lassan már feledésbe merül, hogy miért is ünnepeljük a Nemzetközi Nőnapot, pedig micsoda nagy nap lehetett 1857. március 8., amikor New Yorkban 40 ezer textil- és konfekcióipari munkásnő sztrájkolt a béregyenlőségért és a munkaidő csökkentésért. Bár időközben megkopott a jelentősége, a mai napig a világ számos pontján ünneplik a nőnapot.

-Hirdetés-

A Kaskantyúi Polgárőr Egyesület március 7-én rendezte hagyományos Nőnapi bálját. A lebonyolítás az idős tagoknak már nehezebben megy, de így is szép számmal összejöttek a rendezvényre.

Még 1994-ben az egyesület megalakulása után vették át a falutól a szervezést, azóta is töretlenül hisznek a közösségi erőben. Szabó László az egyesület elnöke köszöntőjében kifejezte a nők iránti tiszteletét, majd a férfiak megbecsülésük kifejezésére egy szál virággal kedveskedtek a jelenlévő hölgyeknek, asszonyoknak.

A vacsorát a császártöltési Dönci Vendéglő és Pizzéria biztosította. Nem maradhatott el az éjféli tombola sem. Az est hangulatáról pedig az Oroszi zenekar gondoskodott.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS