Március 7-én a Városi könyvtár és Művelődési Ház nagytermében ének- és zeneszó fogadta a látogatókat.

-Hirdetés-

A Keceli Kéknefelejcs Népdalkör Zenés-Dalos Találkozóján Juhász Anikó, a népdalkör vezetője köszöntötte a vendégeket, köztük Kecel Város polgármesterét, Haszilló Ferencet és Dr. Agócs Ákost, a képviselő-testület Kulturális Bizottságának elnökét, valamint Udvarhelyi István c. ny. iskolaigazgatót, aki a népdalkör egyik alapítója.

Haszilló Ferenc polgármester köszönetét fejezte ki, hogy városunkban életben tartják a hagyományokat, ápolják elődeinktől örökölt kincseinket, támogatásáról biztosította a népdalkört és a hasonló rendezvények szervezésére bíztatta.

Juhász Anikó a rendezvény kezdéseként Kodály Zoltán szavaiból idézett: „A zene az életnek olyan szükséglete, mint a levegő. Sokan csak akkor veszik észre, amikor már nagyon hiányzik.”

A meghívásra jelentkezett együttesek szívből jövő éneklése, zenélése örömteli élményt okozott a hallgatóságnak is. Nagy értéke ezeknek a településeknek, ahonnan a fellépők jöttek, hogy ilyen elhivatott, a feladatot önként vállaló, példamutató, a hagyományt őrző és megélő együttesei vannak.

Az együttesek egymás után mutatták be dalaikat, ének- és zenetudásukat, amellyel megajándékozták egymást és a közönséget.

  1. Tázlári Rozmaring Asszonykórus Mártáné Czékus Györgyi vezetésével Kalocsai népdalok, Dél-Alföldi dalok, Bukovinai népdalcsokor elnevezésű dalokat adott elő.
  2. Soltvadkert város Citerazenekara és Népdalköre Duchai Judit vezetésével Ájfalusi eszközös, lassú és csárdás, valamint Sikródi csokor elnevezésű dalokat mutatott be.
  3. Kéknefelejcs Népdalkör Juhász Anikó vezetésével Bugaci, Kalocsai népdalcsokor bemutatója következett.
  4. Wiedner János bácsi játszott 100 éves gombos harmonikáján sikert aratva, mint mindig.
  5. A keceli Bogárzó Citeraegyüttes Molnár János vezetésével szatmári és sárközi népdalokat hozott a színpadra.
  6. Pörbölyi Népdalkör Nyugat-tolnai dalok és Sárközi dalcsokor című dalaikat adták elő Jozic Szilvia vezetésével.
  7. A Szlovák Nemzetiségi Népdalkör és Zenészek Kiskőrösről Gmoser Györgyné vezetésével szlovák és magyar népdalokat mutattak be. A csoport tagja Szedmák András tárogatós előadását is hallgathatta a közönség.
  8. Búzavirág Asszonykórus Soltvadkertről, vezetőjük Sréter Ferencné, Rábaközi dalok és Félegyháza környéki (kiskunsági) dalok című összeállítással szerepelt.

A rendezvény háziasszonya Juhász Anikó megköszönte a támogatók segítségét, majd egy közösen elköltött vacsorára invitálta a fellépőket, amelyet a Fürtös Vendéglő készített.

A találkozó folytatásaként Flaisz József (Lecsó) zenéjére táncolhattak, mulathattak a résztvevők.

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (64 db kép)
MEGOSZTÁS