Fülöpszállás, Soltszentimre, Soltvadkert, Kiskőrös, Akasztó, Bugac, Kecel és a vendéglátó Bócsa mozgáskorlátozott csoportjai részére rendeztek nőnapi ebédet és bált Bócsán.

-Hirdetés-

Teljesen megtelt a Hungarikum és Civil Ház a hagyományos márciusi rendezvényen, melyre regisztrálással és a költségek befizetésével lehetett jelentkezni. A résztvevők — noha nem igazán féltek a koronavírustól — megállapodtak abban, hogy a nőnapi virág átadásával idén nem jár puszi…

A mozgáskorlátozottak találkozóját Szőke-Tóth Mihály, a község polgármestere nyitotta meg. Első szava az ünnepre tekintettel a nőkhöz szólt. Ők azok, akiknek az életet köszönhetjük és akik bearanyozzák a férfiak mindennapjait. A jeles eseményen egyébként csaknem a teljes községi képviselő testület és a jegyző is részt vett.

 

„Öröm nekem ide jönni Bócsára” — kezdte köszöntőjét Hanó Mihály, a Mozgáskorlátozottak Bács-Kiskun Megyei Egyesületének elnöke. Beszédében felvázolta a szervezet ezévi programját, melyben szerepel majd „sportnap az épekkel”, egészséges ételek főzőversenye, kerekes székes ügyességi verseny — egészséges, azaz nem a beleszokott embereknek!

Bővebb információt majd a tavaszi hírlevélben kapnak a csoportok vezetői. Köszönetét fejezte ki Kaposváriné Franciskának, a 46 főt számláló bócsai csoport vezetőjének, aki fáradhatatlan munkával szervezte meg ezt a találkozót és más helyi eseményeket.

Az ebéd előtti műsor szószólója a falu kisbírója, Kovács Nándor volt. És nem elég, hogy szépen komponált verseivel derűt varázsolt a nagyközönség arcára, de bizony még át is öltözött és jómaga adta elő a sztárvendéget: Party Bözsinek maga a polgármester segített felkászálódni a világot jelentő hordóra és onnan adta elő a Piroska és a farkas c. mesét — újragondolva… Merthogy a mai fiataloknak kalandosabb mesék kellenek. Volt ebben minden: fű, alkohol, Don Corleone, erotika… No meg az egészségügyi jótanácsok: „Koronavírus ellen szedj be egy kupica pálinkát, influenza esetén egy pohár bort, hasmenéskor meg… a lábaidat, de gyorsan!”

Hát a kedves résztvevők ebéd után szedték ugyan a lábaikat, de leginkább a táncparkett irányába — természetesen egészségi állapottól függően…

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS