Írta: vira

2020. március 16-ától (hétfő) egyelőre bizonytalan ideig a gyermekek nem látogathatják az iskolát a koronavírus miatt kialakult helyzetre való tekintettel. A KRÉTA rendszeren keresztül erről tájékoztatást kapnak a szülők és a törvényes képviselők.

Amennyiben van olyan szülő, törvényes képviselő, aki nem szerez tudomást az intézkedésről és beküldi gyermekét az intézménybe, minden köznevelési intézményben lesz egy olyan személy, aki ezen a napon még el tudja látni a gyermekek, tanulók felügyeletét. 2020. március 16-án reggel 7:30-tól felmérik, hogy az egyes oktatási intézmények tanulói közül hány főnek nem tudják a szülők/törvényes képviselők biztosítani a napközbeni, tehát 8 és 17 óra közötti felügyeletet, és ennek okán szükséges az intézményi megszervezése.

-Hirdetés-

Fontos, hogy azok a szülők éljenek ezzel a lehetőséggel, akiknek a munkája nélkülözhetetlen a járvánnyal kapcsolatos feladatok, valamint az egyéb közfeladatok és a közellátás biztosításához.

A kiscsoportos felügyelet esetében is magasabb a fertőzésveszély, mint ha otthon lenne a gyermek.

A felmérést a köznevelési intézmények vezetői összesítik, és eljuttatják a tankerület tanügyigazgatási referense részére, hiszen az említett felügyelet megszervezése a tankerületi központ hatáskörébe tartozik. Ennek biztosítása érdekében kis létszámú csoportokban, egymástól elkülönítve szervezik meg a tanulók pedagógusok általi felügyeletét, biztosítják a szükséges higiéniai feltételeket, így a kézmosó és kézfertőtlenítő szereket, valamint gondoskodnak a rendszeres takarításról és a közösségi helyiségek rendszeres fertőtlenítéséről.

Kiss Tamás

MEGOSZTÁS