Már több koronavírusos beteget is kezelnek a pécsi klinika erre a célra kialakított osztályán, amelynek intenzív terápiás részén kedden este áramszünet volt – tudta meg az RTL Híradó.

-Hirdetés-

“Este 10 óra után a megyei kórházban megszűnt az energiaellátás ezen az osztályon. Tudomásom szerint egy nővért is áramütés ért, akit sürgősségire szállítottak át” – mondta egy neve elhallgatását kérő néző, akinek az egyik ismerőse a kórházban dolgozik. Az RTL Híradó információi szerint az ápoló csak könnyebben sérült.

A férfi az RTL Híradónak azt mondta, a gépekben voltak ugyan akkumulátorok, de ezek nem léptek működésbe, ezért az orvosoknak és az ápolóknak kézzel kellett lélegeztetniük egy koronavírus-fertőzött beteget, amíg helyre nem állt az energiaellátás.

A koronavírus-ellátó központot működtető pécsi egyetem az RTL Híradónak megerősítette a hírt. Azt írták, az áramkimaradás egy egyágyas szobát érintett rövid időre és a rendszer egy zárlatos tápkábel miatt kapcsolt le.

Hozzátették, hogy a műszaki munkatársak gyorsan elhárították a hibát, az egészségügyi dolgozók pedig folyamatosan biztosították a betegellátást. Azóta soron kívül átvizsgálták az érintett épület áramellátását, de nem találtak egyéb hibaforrást.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

 

MEGOSZTÁS
Írta: vira