A miniszterelnök szerint a szokásos húsvéti családi programok, locsolkodás most „aligha lesz lehetséges, vagy csak szigorú korlátozások között”.

Jelenleg két vírussal küzdünk: a koronavírus mellett a félelemvírussal is

-Hirdetés-

– mondta Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádió reggeli műsorában.

Hozzátette, néhány embernek kötelessége bátornak lenni, első helyen a papoknak, utánuk az államvezetőknek, a rendőröknek és a katasztrófavédelmieknek, majd az orvosoknak.

A kormányfő arról is beszélt, hogy meddig kell fenntartani a kijárási korlátozást, és merész történelmi párhuzammal intett türelemre:

„A mi nemzedékünk azért lehúzott vagy 30 évet a kommunizmusban, ez fölvértezett bennünket tapasztalatokkal. Akkor is tudtuk, hogy majd a szovjeteket kiszorítjuk valahogy, meg a kommunistákat is elintézzük. És azt is tudjuk, hogy lesz vakcina.”

Elmondta, hogy a kijárási korlátozás meghosszabbításáról majd szerdán fognak dönteni, tekintettel a közelgő húsvéti ünnepekre.

„Jövő héten húsvét, húsvéti családi ünnep. Vinné az embert a lába meg a szíve, locsolni, meg megnézni a szüleit, nagyszüleit, gyerekeit, ez most aligha lesz lehetséges, vagy csak szigorú korlátozások között.”

A kijárási korlátozások elvileg jövő hét szombatig érvényesek, a jelentések alapján döntenek a meghosszabbításáról.

„Ha a kényszer rávisz, megtesszük, de érzem, hogy természetellenes”

– mondta Orbán.

A miniszterelnök újra elmondta, hogy egy fillér uniós pénzt nem látott, és szerinte Magyarországra a Türk Tanácstól és Kínától érkezett egyedül segítség.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira