A koronavírus-veszély miatt több változtatás is életbe lépett a vízszolgáltatással kapcsolatban. Bezárta ügyfélszolgálatait a megye 53 településén szolgáltató Kiskunvíz Kft.

A lakosságtól azt kérik, hogy válasszák a kiskunviz.hu oldalon elérhető online ügyintézést, vagy hívják a 06 20 9 421-622-es számon a call center munkatársait.

A vízdíjjal és egyéb műszaki bejelentésekkel kapcsolatos felület elérhető egy ingyenesen letölthető mobiltelefonos applikáció segítségével is, ez IOS és Android rendszerekre egyaránt telepíthető.


Fontos változás, hogy a vízmérők leolvasása határozatlan ideig szünetel. Ez alól kivételt képeznek a rádiós jeladóval szerelt vízmérők, melyeknek továbbra is kéthavi gyakorisággal történik a leolvasása

Ebben az időszakban is havi gyakorisággal állítják ki a számlákat, mérőállás hiányában az átlagfogyasztásnak megfelelő mennyiséggel. Természetesen a mérőállás bejelentésének lehetőségét biztosítják online és telefonos elérhetőségeken a korábban megszokott módon.

-Hirdetés-

Amennyiben az ügyfél minden hónapban élni kíván a mérőállás bejelentés lehetőségével, akkor ki kell tölteni és be kell küldeni a „Regisztrációs lap vízmérő állás bejelentéséhez” elnevezésű nyomtatványt annak érdekében, hogy ne készüljön előremutató részszámla. A mérőállásokat minden hónapban 5-e és 12-e között fogadják online a https://kiskunviz.hu oldalon, valamint a +36 20 9 421 622 telefonszámon, ahol a 2-es melléket kell választani.

A mérőállás bejelentéséhez szüksége lesz a felhasználási hely azonosítóra, a vevő azonosító számra és a mérő gyári számára. 

Az ütemezett ivóvíz hálózati munkálatokat folyamatosan végzik majd a megye 53 településén. A szakember elmondta, most elsősorban a hálózat fertőtlenítését, átmosását végzik el, a szivacsdugós tisztítást csak indokolt esetben alkalmazzák.

A szolgáltató honlapján megtalálható ez a táblázat, amely a helyszíneket, időpontokat tartalmazza

Forrás:halasmedia.hu

MEGOSZTÁS
Írta: vira