Írta: vira

A Kiskunsági Víziközmű – Szolgáltató Kft. értesíti Tisztelt Felhasználóit, hogy: 

2020. április 14 – április 21 – ig ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez Kiskőrös Városban,

2020. április 16 – április 23 – ig ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez Soltvadkert Városban,

április 22-től – április 30-ig ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez Akasztó Községben,

április 20-től – április 28-ig ivóvíz hálózat fertőtlenítési és hálózat tisztítási munkát végez Soltszentimre Községben.

-Hirdetés-

A fenti időszakban a víz minőségének romlásával, időszakos vízhiánnyal és nyomás csökkenéssel kell számolni. 

Ivóvíz szükségletüket az esetleges rövidebb vízhiányos időszakok áthidalására előtárolással szíveskedjenek biztosítani.

A munkálatok során évente többször szigorúan ellenőrzik a vízhálózatot és a víz minőségét, így kiváló a csapvíz Magyarországon. Nagy Edit, a a Magyar Víziközmű Szövetség főtitkára a közleményben hangsúlyozta, hogy folyamatosan egyeztetnek a többi Európában működő szakmai szövetséggel, ezért meg tudják erősíteni a WHO és az ENSZ által kiadott tájékoztatást, amely kimondja, hogy

Ugyanakkor megjegyezte, hogy bár az utóbbi napokban több hír is szárnyra kapott arról, hogy holland intézetek kimutatták az új koronavírus genetikai anyagát nyers szennyvízben, fontos tisztázni, hogy a vizsgálat nem azonosított semmilyen élő vagy fertőző vírust, csupán annak egy alkotórészét találták meg. Ezért a rendelkezésre álló információk azt mutatják, hogy a szennyvízzel dolgozók megfelelően védettek a vírussal szemben, ha betartják azokat a munkaegészségügyi és biztonsági óvintézkedéseket, amelyek eddig is elő voltak írva számukra. Példaként említik a közleményben a maszk, a kesztyű és a védőruha viselését.

Magyarországon az ivóvízbázisok többsége védett, az ivóvízhálózat egy teljesen zárt, nyomás alatt működő rendszer, amelybe kívülről semmi nem jut be és emberrel semmiképp sem kerülhet kontaktba. Hangsúlyozzák, hogy az ivóvíz-szolgáltatás, valamint a szennyvízelvezetés és -tisztítás biztonsága folyamatosan fenntartott Magyarországon, az ország településeinek közel 100 százaléka el van látva vezetékes ivóvízzel.

kiskunviz.hu

MEGOSZTÁS