Írta: vira

A járványhelyzet idejére három szülész-nőgyógyász szakorvost vezényeltek át a Szegedi Tudományegyetem Általános Orvostudományi Kar Szülészeti és Nőgyógyászati Klinikájáról a Kiskunhalasi Semmelweis Kórház Szegedi Tudományegyetem Oktatókórházába.

-Hirdetés-

“A halasi intézmény nagy tapasztalattal rendelkező szülész-nőgyógyász szakorvosainak többsége ugyanis 65 év feletti, így ők nem vehetnek részt a koronavírus-gyanús, illetve -fertőzött betegek ellátásában”

– nyilatkozta dr. Szepesvári Szabolcs főigazgató.

A kieső munkaerő pótlását, valamint a veszélyhelyzet ideje alatt is folyamatosan dolgozó szakorvosok munkáját segíti a Szegedi Tudományegyetemmel kötött megállapodás, melynek keretében az önkéntes munkára jelentkező szülész-nőgyógyász szakorvosokat Kiskunhalasra vezényelték.

Kép: halasmedia

Dr. Sári Tamás, Dr. Nógrády Miklós és Fekete Zoltán a mai napon Dr. Horváth Attila vezető főorvos vezetésével tartottak bejárást a szülészeten, megnézték a rendelkezésre álló szülőszobákat, a műtőhelyiségeket, és az ellátáshoz szükséges berendezéseket. Az önkéntesen zónamunkát vállaló szakemberek a Covid zónában kialakított szülészeti egységet látva elismerően szóltak a felszereltségről és az itt folyó szakmai munkáról.

Kép: halasmedia

Szepesvári Szabolcs elmondta, hogy a kórház célja az, hogy a kiskunhalasi szülészeti-nőgyógyászati osztályon hosszú távon is olyan magas szintű szakmai lehetőségekkel biztosítsa a betegellátást, ami arra ösztönzi majd a kismamákat és a különféle nőgyógyászati betegséggel küzdőket, hogy merjenek Kiskunhalason szülni vagy – akár komolyabb – nőgyógyászati problémákkal halasi szakemberekhez fordulni.

Kiemelt kép: Pozsgai Ákos / Petőfi Népe

MEGOSZTÁS