Április 22. ünnepnap a keceliek számára. Hosszú évek óta minden évben ezen a napon emlékeznek meg arról az eseményről, amikor Patachich Gábor kalocsai érsek kontraktust kötött, és más tájaktól érkezett emberekkel népesítette be a török idők alatt lakatlan Kecel pusztát és környékét.

-Hirdetés-

2020. április 22. most más, mint az eddig megszokott ünnepnapok. A hagyomány szerint a város polgármestere ünnepi testületi ülés keretében számol be az elmúlt időszak eredményeiről és a jövőbeni tervekről, valamint átadják a lakosok által javasolt, majd a képviselő-testület által megítélt kitüntetéseket.

Idén „Kecel díszpolgára”, „Kecel városáért”, „Pro Cultura”, „Év vállalkozása” és „Év polgárőre” elismeréseket adnak át a veszélyhelyzet elmúltával, a tervek szerint június 27-én vagy augusztus 29-én.

A település alapításának 286., várossá nyilvánításának 27. évfordulója alkalmából tehát a születésnapon most nem lesz ünnepség. Haszilló Ferenc polgármester a Kecel Város Facebook oldalán és a város honlapján köszöntötte a jeles napot és a város lakóit.

Tiszta szívből kívánom mindannyiunknak, hogy mindig győzedelmeskedjen bennünk az együvé tartozás tudata. Ismerjük fel ennek elengedhetetlen szükségességét, merjünk és akarjunk összefogással haladni! Legyenek boldog születésnapjaink, és Isten áldásával, teljes mélységében éljük át az ünnepeinket. Tegyünk ma is így, otthonainkban. Egymásra gondolva, egymásért imádkozva, bízva abban, hogy szeretteinkkel, barátainkkal, jó ismerőseinkkel mihamarabb találkozhatunk. Ehhez erőt és hitet kívánok. Boldog születésnapot, Kecel!”

Szerdán 10 órakor a város vezetői rótták le tiszteletüket az alapító érsek szobra előtt. Az önkormányzat és a város lakói nevében Haszilló Ferenc polgármester, Forrai Ákos alpolgármester és dr. Beros András jegyző helyezte el a megemlékezés koszorúját.

Ha valaki ezen túl a szobornál virágot szeretne elhelyezni, az természetesen lehetséges, de arra kérik a lakosokat, hogy tartsák be a fennálló helyzet szabályait: szigorúan egyedül érkezzenek, és ne alakuljanak ki beszélgető csoportok!

Varga Eszter

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (10 db kép)
MEGOSZTÁS