Május elseje jeles nap a néphagyományban, a májusfa a természet újjászületésének szimbóluma. Az ország nagy részén május elsejére virradó éjszaka állították, mely az udvarlási szándék bizonyítéka, szerelmi ajándék is.

A Tázlári lakosok életében is évek óta hagyománnyá vált, hogy közös májusfát állítanak. A koronavírus miatti korlátozások okán Bánné Égető Zsuzsanna főszervező pontos forgatókönyvet írt a programról. Április 30-án a falu központjában több kisebb fát díszítettek fel ifjú szerelmesek, de leginkább házaspárok.

-Hirdetés-

A tökéletes szervezésnek köszönhetően, be tudták tartani a kötelező távolságtartást. A résztvevők előzetes e-mail levélben tájékoztatást kaptak a díszítés menetéről.  A népviseletbe öltözött párok hangos zeneszó mellett fegyelmezetten, mégis jó hangulatban kezdték meg a szalagok felkötését.

Bán Róbert és Bánné Égető Zsuzsanna

Hamarosan kezdetét veszi a Közösségek Hete mely a közösségekben rejlő értékekre hívja fel a figyelmet, az idei évben kezdő rendezvénye lett a májusfaállítás.

A program első felhívása a májusfa mellett, a szeretetfa állítása. Mártáné Czékus Györgyi ezt meg is valósította szeretet idézetekkel, melyek közül mindenki választott egy neki tetszőt, amit felköthetett a szeretetfára. Az üzenetek a lakosoknak is szólnak, ezúton kérjük meg őket, hogy a korlátozások feloldása után hétfőtől látogassanak ki a fához és olvassanak a szeretetről.

B.M

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (41 db kép)
MEGOSZTÁS