Írta: vira

3284-re emelkedett a beazonosított fertőzöttek száma, és nyolc beteg elhunyt. Ezzel 421 főre emelkedett az elhunytak száma, 958-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1905 főre csökkent. Újabb magyar állampolgároknál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 3284 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt újabb 8 krónikus beteg. Ezzel 421 főre emelkedett az elhunytak száma, 958-an pedig már gyógyultan távoztak a kórházból. Az aktív fertőzöttek száma 1905 főre csökkent

-Hirdetés-

– számolt be a koronavirus.gov.hu.

Az aktív fertőzöttek 61 százaléka, az elhunytak 79 százaléka, a gyógyultak 56 százaléka budapesti vagy Pest megyei. 782 koronavírusos beteget ápolnak kórházban és 42-en vannak lélegeztetőgépen. A kormányzati portálra kikerültek a friss területi adatok is:

 

Budapesten 1587, Pest megyében 438, Fejér megyében 333 az igazolt megbetegedések száma. Százezer emberre vetítve is a legmagasabb a fertőzöttség Budapesten és Pest megyében, majd Fejér megye következik. Megjegyezte: jelentőssé vált Zala megye érintettsége is, elsősorban a bentlakásos intézményei miatt.
Közölte: Budapesten és Pest megyében a legmagasabb a fertőzöttek száma akkor is, ha az összes esetből levonjuk a szociális intézményekben, illetve kórházakban megfertőződöttek számát.

A megbetegedések aránya Hajdú-Bihar és Bács-Kiskun megyében a legalacsonyabb.

Kitért arra: Magyarországon változatlanul jellemző, hogy a megfertőződés mértéke attól függ, hogy hány zárt közösség, jellemzően szociális otthon, illetve kórházi osztály érintett.
Eddig 32 idősotthonban regisztráltak pozitív esetet, 12 Budapesti és 20 vidéki intézményben.

Az országos tisztifőorvos a mentők napja alkalmából megköszönte a mentők munkáját, akik a járvány kezdete óta részt vesznek a mintavételezésben, valamint az ápolók hete alkalmából köszönetet mondott az ápolóknak, akik ebben a “nehéz időszakban” is “mellettünk vannak és “mindent megtesznek értünk”.

Arra a kérdésre, hogy a szabályozások enyhítése vidéken hozott-e változást, azt felelte, két hétnek el kell telnie, hogy ezt meg tudják mondani, de egyelőre fokozatosan csökken a megbetegedések száma.
Szintén kérdésre beszélt arról, hogy a háziorvosokat most nehéz elérni, hiszen a telefonos konzultáció és receptírás mellett az időpontkérés is telefonon történik. Arra kérte a betegeket, hogy legyenek türelmesek, illetve, ha lehet, próbálják meg e-mailen felvenni a kapcsolatot velük.

koronavirus.gov.hu

MEGOSZTÁS