Írta: vira

Idén is elkészítette Magyarország Boldogságtérképét az ELTE PPK Pozitív Pszichológia Kutatócsoportja – írta a HelloVidék. Az összesítés szerint, a megyeszékhelyek tekintetében, Székesfehérvár bizonyult a legboldogabb városnak.

-Hirdetés-

A megyék tekintetében Győr-Moson-Sopron, Veszprém és Csongrád megye vezeti a boldogság rangsort és jelentősen csökkent a jóllét szint Zala, Vas, Hajdú-Bihar, Heves és Jász-Nagykun-Szolnok megyében. A legboldogabbnak a friss vizsgálat szerint a Veszprém megyében lakók bizonyultak és a megyék jóllét szint rangsorát változatlanul Borsod-Abaúj-Zemplén, Nógrád és Somogy megye zárja.

Az adatok alapján a Budapesten élők boldogságszintje továbbra is a magyar lakossági átlag alatt van és ez a mentális egészség és a pszichológiai immunitás vonatkozásában is igaznak bizonyult. A friss kutatás szerint ismét megerősítést nyert az, hogy a kistelepüléseken élők szignifikánsan boldogabbak mint a városiak.

A legboldogabb magyar városnak a 2019-20 évi Globális Jóllét értékek alapján a megyeszékhelyeket vizsgálva Székesfehérvár bizonyult.

A mostani vizsgálatban Magyarország 962 településéről összesen 7863, 17-92 éves férfi és nő vett részt. A felmérés kiterjedt az élettel való elégedettség, az érzelmi, a pszichológiai, a szociális és a spirituális jóllét és a mentális egészség szintjének a megállapítására, valamint a karaktererősségek vizsgálatára.

hellovidek.hu

MEGOSZTÁS