Írta: vira

A gyerekek tíz százaléka már bejár valamilyen intézménybe az Operatív Törzs szerint. Kiderült, miért az óvodákat és az alsó tagozatot nyitnák újra első körben.

A gyerekek tíz százaléka már bejár az iskolákba, óvodákba, bölcsődékbe, a kormány már dolgozik azon, hogy az érintetteket megszokott bölcsődéjükben, óvodájukban, iskolájukban is fogadni tudják – válaszolta az Index megkeresésére az Operatív Törzs.
 
A portál arra volt kíváncsi, hogy mi a járványügyi indoka annak, hogy előbb az óvodákat kell kinyitni, ahogy azt a kormányfő nyilatkozta a rádióban.
-Hirdetés-

Ennek kapcsán a törzs azt írta, az iskolák alsó évfolyamait látogató gyermekek nem mozognak annyi hely között, nem találkoznak másik emberekkel, így ezen évfolyamok megnyitása jóval alacsonyabb járványügyi kockázatot hordoz magával, mint például a középiskolásoknál. Ezzel magyarázható, hogy ahol tervezik az iskolák megnyitását, ott ezen évfolyamokkal terveznek.

Ahogy azt Novák Katalin államtitkár az Operatív Törzzsel közösen tartott, szombati tájékoztatóján is kiemelte minden településen biztosítani kell a felügyeletet a bölcsődékben, óvodákban és általános iskolában, az intézményekben pedig napi négyszeri, illetve háromszori étkezést is kapnak a gyermekek

– tették hozzá.

portfolio.hu

MEGOSZTÁS