Írta: vira

Diákolimpia GameTime néven indított játékos felhívást a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ). A kezdeményezés öt hétig tart és nyolc sportágban összesen 72 kihívást tartalmaz.

Az MDSZ a koronavírus-járvány okozta veszélyhelyzet miatt már korábban beszüntette versenysorozatait, ami azt jelentette, hogy a félbeszakadt diákolimpia ebben a tanévben semmilyen szinten sem folytatódik.

-Hirdetés-

A szövetség az elmaradt megmérettetések pótlására hívta életre a GameTime elnevezésű kihívássorozatot, amelyre május 22-éig lehet nevezni a 2005 és 2009 között született tanulóknak.

A kihívás lényege az, hogy a résztvevők otthon teljesítsék a megadott feladatokat.

Az öthetes program nyolc sportágat érint, és összesen 72 kihívást tartalmaz majd. A kihívásokat olyan hazai kiválóságok mutatják be a gyerekeknek, mint Baji Balázs, Böczögő Dorina, Lékai Máté, vagy Háfra Noémi. A projekt az EMMI Sportért Felelős Államtitkársága támogatásában valósul meg.

A GameTime egyszerre játék és verseny, amely valamilyen szinten helyettesíteni tudja az elmaradt diákolimpia-viadalokat, így a gyerekeknek és a testnevelőknek is értékes, izgalmas kihívást és elfoglaltságot jelenthet.

Ami a részleteket illeti: az MDSZ labdarúgásban, kézilabdában, kosárlabdában, röplabdában, asztaliteniszben, tornában, atlétikában és multisportban hirdette meg új kezdeményezését.

Az egyes kategóriákban három nehézségi fokozatban 9-9 kihívást kell teljesíteni a diákoknak a tanév végéig folyamatosan, és a teljesítésekről szóló videókat fel kell tölteni a program weboldalára.

A leglelkesebb, legaktívabb diákok, valamint a legtöbb tanulót bevonó pedagógusok sportszer- és sportruházat-díjazásban részesülnek.

„Nagy lelkesedéssel vágunk bele ebbe az új programba, amellyel a sportolni, versenyezni szerető gyerekeket és tanáraikat is szeretnénk megszólítani” – nyilatkozta Balogh Gábor, az MDSZ elnöke a szövetség honlapján.

„Az idei diákolimpia-szezont ugyan nem tudtuk befejezni, de bízunk benne, hogy az izgalmas feladatok, a kihívásokra invitáló példaképek és az értékes jutalmak megmozgatják a gyerekeket és tanáraikat is, és ha diákolimpiai bajnokokat nem is hirdetünk, de rengeteg ügyes résztvevőt tudunk majd díjazni a tanév végén” – tette hozzá.

origo.hu

MEGOSZTÁS