Egy korábbi cikkünkben írtunk az Akasztó 2000-es Bács-Kiskun megyei kupagyőzelméről. Most pedig folytatjuk az akasztói sikerek felidézését a 2001-es évvel.

-Hirdetés-

2001 januárjában megérkezett a csapathoz egy nagy erősítés Csehi István személyében, aki az NB2-es Marcalitól érkezett haza Akasztóra. Ezek után tavasszal az együttes újra bejutott a megyei kupadöntőbe, legyőzve a Csengőd, Szank, Solt, Katymár és az elődöntőben az akkori NB3-as Kalocsa együttesét.

A Kalocsa elleni elődöntő a háttérben Lázár Zsolt, jobb oldalon Supka Roland

Majd a döntőben a szintén NB3-as Kiskunfélegyháza volt az ellenfél, akik akkoriban az NB3 Alföld csoportjának élmezőnyébe tartoztak. A hazai Akasztónak ismerős volt a kupadöntő, hiszen egy évvel azelőtt is ott tudtak lenni a fináléban.

Ezen a júniusi szerdai napon is sokan voltak kíváncsiak a két csapatra Akasztón. A tudósítások szerint 500 néző tekintette meg a találkozót, de itt is meg kell említeni, hogy valószínűleg ennél többen voltak.

A döntőn a vendégek szereztek vezetést, majd gyorsan Supka Roland révén máris egyenlített a hazai Akasztó. Az első félidő közepén azonban kétszer is betaláltak a vendégek a hazaiak hálójába, így a 35. percben már 1-3 volt az állás. Sokáig azonban nem hagyták szomorkodni szurkolóikat az Akasztóiak. Még az első félidő lefújása előtt Lázár Zsolt találatával egy gólra jöttek fel, majd a második játékrész elején újra Lázár Zsolt volt eredményes és máris 3-3 állt a képzeletbeli eredményjelzőn.

A magasabb osztályban szereplő Kiskunfélegyháza Samu Tibor duplájával újra meg tudott lépni két góllal (3-5), amit a hazaiak már nem tudtak ledolgozni. Az Akasztónak nem sikerült a címvédés, de így is egy nagyszerű mérkőzésen maradtak alul az akkor még két osztállyal feljebb szereplő Kiskunfélegyháza ellen.

Lázár Zsolt gólöröme

A kupadöntő utáni utolsó bajnoki fordulóban azonban újra öröm költözött az akasztói pályára, hiszen a csapat magabiztos előnnyel nyerte meg a 2000-2001-es megyei másodosztályú bajnokság Északi csoportját, és ezzel feljutott a megyei első osztályba 2001-ben. Az akkori együttes 26 győzelmet, 2 döntetlent és 2 vereséget ért el.

Egy csapatkép még a 2000-es évből

Ezek után a nyáron újabb erősítések érkeztek a csapathoz, többek között Papp Szabolcs, vagy éppen Kertész János személyében.

Augusztus végén a főtáblán bizonyíthattak az akasztóiak, ahol az első körben az NB3-as Békés ellen játszottak hazai pályán. Szintén egy óriási találkozó volt sokak véleménye szerint is, hiszen a rendes játékidőben 2-2-es döntetlen született, ami azt jelentette, hogy jöhetett a hosszabbítás. Megszerezte a vezetést az Akasztó, de a magasabb osztályban szereplő Békés kiegyenlített. A mindent eldöntő találatot a 116. percben Csehi István lőtte, amivel az Akasztó továbbment a második fordulóba, ahol már az NB1/B osztályban szereplő Szolnoki MÁV együttese volt az ellenfél – itt egy nagyszerű mérkőzésen az Akasztóiak 4-3-as vereséget szenvedtek.

Ezek után az első megye egyes szezonjukban a középmezőnyben végeztek, majd a 2002-2003-as szezonban már bronzérmesek voltak, illetve 2005-2006-os idényben is összejött még egy bronzérem az Akasztónak.

-Beniczki Dávid-
Fotók: (F.T., L. ZS.)

MEGOSZTÁS