Alapos előkészületek és egyeztetések után sikerült megszervezni egy tesztnapot az elmúlt hétvégén a Kecel Ringen quadok és UTV-k számára.

A nem éppen nyárias időjárás sem szegte kedvét annak a huszonnyolc versenyzőnek, akik beneveztek az edzésre és Varga Norbert irányítása alatt rótták a köröket.

A mai nap a 2020-as évünk első hivatalos edző napja, most tudja kipróbálni mindenki a versenygépét, erre adtunk lehetőséget este 17 óráig.
A Magyar Quad Sportba tartozik a Hungarian Quad Challange, a Quadcross, a Side By Side és a Short Track. Ez utóbbi szakágnak vagyok én a vezetője. Az idei megváltozott viszonyok miatt nem tudjuk még, hogy egy országos bajnoki, vagy egy kupa sorozatot szervezünk-e.

Varga Norbert, a Magyar Quad Short Track szakág vezetője
-Hirdetés-

Kecel, Dömsöd és Mezőkövesd jött eddig szóba, mint lehetséges helyszínek. Kecelen az autocross versenyek betét futamaként lenne megszerezve, de ez még tárgyalás alatt van.
A pályáról mindenfajta túlzás nélkül állíthatom, hogy bármilyen Európa autocross bajnoki versenynek megfelelne, sőt még attól is jobb. A talaj kemény, jó vízelnyelő képessége van, és a kialakításában is jó a vízelvezetése. Tökéletesen egyenletes, gödörmentes. A kialakuló hibákat azonnal javítja a pályakarbantartás.

Nagyon sok jó versenyünk volt már itt, de kiemelném a 2008-as évet, amiben volt egy kétnapos hétvégénk, amikor bőven száz felett volt az autós és quados résztvevők száma… a depóban nem maradt hely.

A jövőt nézve mindenféleképp egy országos bajnoki szezont szeretnénk két Kecel és két Dömsöd vagy egy Kecel, egy Dömsöd és egy mezőkövesdi verseny megszervezésével

– számolt be hírportálunknak Varga Norbert szervező.

A nap végén Tukacs Tamást kérdeztem, hogy milyennek látta a vasárnapi quados edzőnapot:

– Nos, beszéltem a versenyzők egy részével, majdnem és egyhangúan mindenki azt mondta, hogy a legjobb pálya, amin valaha is mentek. Véleményük szerint ez a pályaminőség, a szakértelem és hozzáállás nem hogy holmi versenyre, hanem világbajnokságra is alkalmas lenne.
Az időjárási körülmények nem éppen nekünk kedveztek, de mi is, mint szervezők és a versenyzők is kihozták a napból a legtöbbet. A nevezők több mint fele nem volt még itt, csak hallott rólunk, de nagyon szívesen fog visszatérni, ha lesz még ehhez hasonló alkalom, annyira meg vannak velünk elégedve. Terveink szerint július 11-én, szombaton már versenyt szervezünk nekik!

-Kovács Gyula-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (40 db kép)
MEGOSZTÁS