A megyei III. osztályban szereplő Kaskantyúi FSE gárdája jó baráti társaságot alkot és a klub sportpályája is évek óta folyamatosan fejlődik, szépül. A kistelepülés csapatának nehéz felvennie a versenyt a nagyobb, környékbeli klubokkal, de az egyesület vezetése mindent megtesz annak érdekében, hogy jó körülményeket biztosítsanak a játékosoknak a szerepléshez.

-A bajnoki szezon előtt milyen változások voltak a klubnál? – kérdeztem Virág Tibort, a Kaskantyúi FSE elnökét.

-Hirdetés-

-A bajnoki szezon előtt sajnos heten távoztak tőlünk. Hozzá kell tenni, hogy az előző két szezon a játékosok távozásáról és érkezéséről szólt. Kezdem ott, hogy két évvel ezelőtt az ötödik helyen végeztünk, amikor nagyszerű csapatunk volt, de az akasztói megye I-es csapat indított egy megyei III. osztályú fiókcsapatot és hazaigazolt tőlünk 11 játékos. Nagyon nagy érvágás volt számunkra, de megértettük, mert visszahívták őket és hazai csapatban játszani más érzés mindenkinek. Beneveztünk a bajnokságba, de csak 5 játékosunk volt, amikor szerencsére érkezett a Kecel Senior FC csapatától 6 játékos, akik nagyon nagy segítséget jelentettek nekünk, mert az is kérdéses volt, hogy el tudunk-e indulni. Kialakult a csapatunk, és jól zártuk az előző szezont. Sajnos az új csapatalapítás ismét betett nekünk, mert a keceli megye I-es csapat is indított fiókcsapatot a megyei III. osztályban és mind a 7 keceli játékos hazaigazolt.

-Az elmúlt szezonnak milyen tervekkel vágott neki a csapat?

-Nehéz körülmények között kezdhettük a csapat újraépítését, amely során hárman érkeztek Tabdiról és elég jól összeálltunk. Sajnos a kapusunk Gszelmann Márk már az első fordulókban megsérült és így hálóőr nélkül maradtunk az őszre. Valahogy a szerencse sem állt mellénk ekkor és sok már megnyert pontot hagytunk ott az utolsó percekben a pályán, de csináltuk a dolgunkat. A téli szünetben megbeszéltünk, hogy erősíteni kell és mindent megmozgattunk ennek érdekében. Jött két játékos Akasztóról, de igazoltunk labdarúgót Szabadszállásról, Kiskunlacházásról, Tabdiról, Fülöpszállásról és Dunatetétlenről is.

A téli alapozás jól sikerült, amellyel kapcsolatban ezúton is szeretném megköszönni a Kiskőrösi LC-nek és Somlyai Péternek, hogy rendelkezésünkre bocsájtották minden csütörtökön a villanyvilágításos pályát az edzésekre, valamint minden hétvégén játszhattunk náluk felkészülési találkozókat, ezzel megkímélve a saját pályánkat. Elsődleges célunk az volt a tavaszi szezonban, hogy összeálljunk és a sok új játékost beépítsük, valamint megszokjuk egymást. Szerencsére, akik itt voltak azok azért jöttek hozzánk, mert tudták, hogy nálunk nagyon jó a közösség és eredménytől függetlenül tiszteljük, becsüljük egymást, jóban-rosszban egymásért vagyunk. Sajnos a kialakult helyzetre tekintettel beszüntették a bajnokságot és az összes mérkőzést lefújták.

-Hogyan értékelnéd a csapat teljesítményét?

-A csapat ősszel kereste az utat, annak ellenére, hogy nem jöttek ki a lépések, mindenki derűlátó volt és nem sütötte le a fejét, tettük a dolgunkat. Az egységnek mi sem lehet jobb bizonyítéka mint, hogy senki sem távozott a csapattól az őszi utolsó helyünk ellenére. Voltak nagyon jó mérkőzésink, hiszen ki-ki meccset játszottunk a Kecel FC II-vel idegenben, a Kiskőrösi LC is rendkívül megizzadt ellenünk Kasin. Tavasszal már új felállásban fogadtuk az akasztóiakat is, akik a legerősebb keretükkel érkeztek hozzánk és az utolsó percben szerzett öngóllal nyertek 3-2-re. Most, hogy már lehet játszani, a hétvégén 3-3-at játszottunk a Kecel FC II-vel, tehát kezd beérni a sok munka. Játékost nem szeretnék kiemelni, csak a csapatot, hiszen mi egy közösség vagyunk és egymásért küzdünk.

-Milyen módon telnek majd a nyári hónapok, mikor kezdődik az új szezonra a felkészülés?

-A csapattal megbeszéltük, hogy minden második hétvégén tartunk edzést és amennyiben lehetséges – ha tudunk ellenfelet találni – minden gyakorlás után szeretnénk felkészülésimérkőzést is játszani. Az új szezon kezdetéig mindenképpen tartani szeretnénk ezt a kéthetes időbeosztást, hogy a kezdetre meccsben legyünk. Még most bizonytalan, hogy mikor lesz az új bajnokság kezdete, a szövetség szerint augusztus 15-ig nem lesz hivatalos mérkőzés, de minden héten alakul és változik a menetrend.
Szeretnénk még jobban megerősíteni a keretet, szükségünk lenne egy megbízhatóan védő kapusra, akit lehet meg is találtuk a Kecel elleni mérkőzésen. A kapussal együtt a középpályánkra is érkezett egy játékos Szabadszállásról, a következő mérkőzésre pedig várunk 3 új srácot Szalkszentmártonról, Szabadszállásról, és Akasztóról. Akinek megtetszik a csapatunk, körülményeink és szeretnének maradni velük, akkor hosszútávon terveznénk velük. Sajnos nagyon nehéz csapatot építeni ilyen kicsi faluban, amit jól mutat, hogy a jelenlegi keretben egy kaskantyúi játékos játszik. Nem lehet a környéken szabad játékost találni, mert a térségünk komoly csapatokkal rendelkezik, elég csak megemlítenem az Akasztót, Kiskőröst, Kecelt vagy a Soltvadkertet, ahol minden klubnál komoly utánpótlásképzés van, több száz játékossal. Sajnálatos dolog – és ez a többi csapat problémája is -, hogy amikor az ifiből kiöregszenek ezen kluboknál a játékosok, akkor nagyon kevesen fociznak a továbbiakban is és kevesen mennek fel a nagy csapathoz, a felnőttekhez, sokan tanulnak, dolgoznak vagy csak egyszerűen abbahagyják a focit.

-Az elmúlt időszakban milyen fejlesztések valósultak meg a sportpályánál és vannak-e további tervek?

-Pár év alatt nálunk olyan körülményeket teremtettünk, ami megfelel a legújabb követelményeknek, és a felújítások folytatódnak. Kerítést építettünk a pálya köré, új kispadokat telepítettünk, a kapukat lecseréltük alumínium kapukra, 100 fő befogadására alkalmas nézőteret telepítettünk, a környékben egyedülálló módon van elektromos eredményjelzőnk, az öltözőnket teljesen felújítottuk – új bútort tettünk mind a három öltözőben. Több millió forintos beruházással készült el a gázfűtés az öltözőnkbe – mert sajnos eddig nem volt fűtésünk – és a gázkazán adja a folyamatos meleg vizet hőtárolós bojlerrel.

A továbbiakban szeretnénk a nyáron körbekeríteni a pályánkat 5 méter magas hálóval, ami már meg is van, csak várjuk a jó időt, hogy elvégezzük a munkálatokat. Szeretnénk egy kiülőt is építeni, ami 40 fő befogadására alkalmas lenne. Ennek az alapját már lebetonoztuk, az öltöző szigetelése és a tetőcsere még hátra van, de időjárás függő a dolog, és persze azon is múlik, hogy a mesterek mikor érik utol magukat.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS