A nemzeti összetartozás napján, 2020. június 4-én, 16 óra 30 perckor Kecelen is megszólaltak a város harangjai.

A harangszó máskor misére hív, köszönti egy új emberke érkezését, bebocsájtást kér az égbe az eltávozott léleknek, de gyakran jelzett már háborút, tüzet, árvizet és ritkábban békét. Most a trianoni diktátum aláírásának 100. évfordulója emlékére szállt az ég felé a hangjuk, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége kezdeményezésére.

-Hirdetés-

Kecelen, a Trianon-emlékmű körül állók meghatottan, néma csendben emlékeztek Magyarország történetének egyik legszomorúbb eseményére.

A másfél perces harangszó után a Mi atyánk hangzott el, majd Haszilló Ferenc polgármester olvasott fel Benyák Ferenc múzeumvezető és Suhajda János, a KÉSZ keceli szervezetének elnöke megemlékező soraiból, melyek a hamarosan megjelenő Keceli Hírekben teljes terjedelemben olvashatók lesznek.

A még mindig fennálló járványügyi veszélyhelyzet ellenére a város vezetői és helyi szervezetek a lakosságot képviselve, méltó módon emlékeztek, koszorút helyeztek el az emlékműnél.

Az emlékezés koszorúját Haszilló Ferenc polgármester, Forrai Ákos alpolgármester és dr. Beros András jegyző helyezte el. Koszorúval tisztelgett továbbá
a Fidesz Keceli Szervezete,
Farkas Gergely országgyűlési képviselő,
a Kecel Összeköt Egyesület,
a KÉSZ Keceli Szervezete,
a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége, Kecel,
Tűzoltóság és Kistérségi Nemzetőr Egyesület, Kecel,

A megemlékezés folytatásaként rózsafüzér imádsághoz lehetett csatlakozni a Vasút utcai Mária-képnél.
Este 20.20-kor a Kárpátaljai Magyar Cserkészszövetség „Összetartozásunk tüze” elnevezésű kezdeményezéséhez csatlakozva, a Fidesz helyi szervezete a keceli tűz meggyújtására hívta és várta a lakosságot a Ligetben álló trianoni emlékműhöz.

Kovács László köszöntötte a megjelenteket, majd Pap József Diakónus által vezetett közös imádkozás után beszédet mondott Bányai Gábor országgyűlési képviselő és Haszilló Ferenc polgármester.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (53 db kép)
MEGOSZTÁS