A már több hete, mondhatni hónapok óta tartó rendkívüli helyzetben a tűzoltók azok közé tartoztak, akik nem maradhattak otthon. Tették a hivatásukkal járó dolgukat, azon felül fokozott éberséggel, odafigyeléssel, segítőkészséggel viszonyultak a város életével kapcsolatos feladatokhoz.
Tervezett közösségi programjaikat kénytelenek volta későbbi időre halasztani, de, amit az adott körülmények között lehetett, megtartották.

Kecel Önkéntes Tűzoltó Egyesület vezetőségi ülése volt 2020. május 26-án a keceli tűzoltóság tanácskozó termében. Az ülésen elhangzottakról Travnik János tűzoltó parancsnok tájékoztatóját adjuk közre.

-Hirdetés-

A vezetőségi tagokon kívül az ellenőrző bizottság két tagja volt jelen, a jegyzőkönyvet Holler Róbert vezette.

Utoljára március 3-án volt vezetőségi ülés, amelyen még a tervekről volt szó, de a megbeszéltekből nem valósulhatott meg semmi a vírushelyzet miatt. Határozatlan ideig elmaradt a város ünnepen való részvétel, amelyen átvették volna néhai parancsnokuk, Vitéz Helvédy János posztumusz díszpolgári kitüntetését. Elmaradt az elkészült tűzoltókönyv bemutatója, a 150. évfordulóra tervezett ünnepi közgyűlés, az alkalomra tervezett gyerekeknek szóló rajzpályázat és az ünnepi tűzoltóverseny.

Március 6-án a térségi önkéntes tűzoltó parancsnokok értekezletét még megtartották.

13-án Imrehegyen, a községi könyvtárban megrendezték a Keceli Önkormányzati Tűzoltóság szituációs gyakorlatát Kollár Zoltán, a C. szolgálat helyettes raj parancsnokának vezetésével.

13-ára tervezett lovas gyűlés már elmaradt, amelynek a tűzoltóság épülete adott volna helyet.

Március 16-tól a Tűzoltás Vezetői I. – tanfolyam volt a tűzoltóságon.

A Megyei tűzoltósági felügyelők és a főfelügyelő részvételével lezajlott a főfelügyelői értekezlet.

A március 20-ára tervezett tűzoltó foci elmaradt, amelyen Kiskunhalas, Kalocsa, Kecel tűzoltói vettek volna részt.

A tűzoltó egyesület hagyományőrző ruházat készíttetését tervezte, de a vírushelyzet miatt ezt felfüggesztették. Felelős: Dobár László.

Fertőzésveszély kihirdetése után a szükséges intézkedéseket megtették. Elvégezték a fertőtlenítést a laktanyában. A parancsnok ózongenerátort rendelt, ami rendben meg is érkezett. A laktanya és a járművek fertőtlenítését folyamatosan végezték.

Az ÖTE részéről az Önkormányzattal közösen segítségnyújtásról állapodtak meg. (Lehetséges étel kihordás a lakosságnak).

A rendkívüli helyzettől függetlenül, a terv szerint Szent Flórián szobrát áthelyezték a laktanya épülete elé és Flórián nap alkalmából május 4-én a város polgármestere Haszilló Ferenc és Travnik János tűzoltó parancsnok koszorút helyezett el a szobornál.

A tűzoltó parancsnokok koordinációs értekezlete konferencia beszélgetés formájában történt. A résztvevők voltak: Kiskőrös Hivatásos tűzoltó parancsnoka Paksi Dénes tü. alezredes, Travnik János Kecel Önkormányzati tűzoltóság parancsnoka, Varnyú Barnabás Soltvadkert Önkormányzati tűzoltóság parancsnoka.

A jelen értekezleten nyilatkozott Holler Róbert, hogy nem vállalja tovább az ÖTP adminisztrációs munkáit. Remények szerint Hegedűsné Ildikó vállalja a feladatot.

Az ÖTE gazdasági feladatait viszont Holler Róbert folytatja, részére biztosítják a helyet.
Továbbra is ő a Nemzetőrség parancsnoka, azzal kapcsolatos feladatokat is ő fogja végezni.

Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság által kiírt pályázaton 3.685.676 Ft-ot nyertek eszközökre. Önkéntes Tűzoltó Egyesület pályázatából várható 1,1 millió Ft lesz az épület homlokzatának felújításra. NEA pályázatból 3, 168 millió Ft várnak.

Az ülésen elhangzottakat egyhangúan elfogadta a vezetőség.

-E-

MEGOSZTÁS