Az idei tanévben a pedagógusnapot is rendhagyó módon lehetett csak megünnepelni a járványügyi korlátozások miatt, így történt ez a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda esetében is.

-Hirdetés-

A tanítók, tanárok örömmel számoltak be nekünk arról, hogy a gyerekek ebben a helyzetben is megtalálták a módját, hogy felköszöntsék őket. Leginkább virágot juttattak el számukra az osztályok a szülői munkaközösségi képviselőkkel.

A legkreatívabbak a digitális munkarendhez alkalmazkodva videóösszeállítással kedveskedtek a pedagógusoknak. Így például Az 1.a osztály tanulói egy-egy rövid versszakot rögzítettek otthon a szüleik segítségével, majd azokat egybefűzve köszönték meg osztályfőnökük törődését.

A szülők részéről sem maradt el a hivatalos köszöntő Mucsiné Pálinkás Anita, iskolai SZMK vezető levélben méltatta a pedagógusok munkáját:

Tisztelt Pedagógusok!

A pedagógusok napja számomra is nagyon várt és fontos ünnep. Sajnos a koronavírus ma minderre rányomta bélyegét, ezért az idei évben nem tudunk ünnepelni a szokásos módon.
Az élet átírta a forgatókönyvet, és a személyes találkozás helyett a virtuális teret kell választanom.
Pedagógusnak lenni talán soha nem volt egyszerű feladat, mindig is mondták, hogy nem munka ez, hanem hivatás. „A gyermeknevelés művészet, ugyanúgy, mint egy kőből kibontani a benne levő szobrot, vagy hegedűből előcsalni a muzsikát, … igazi hivatás, a jövőbe vetett hit legnemesebb formája.” (Wintermantel Zs.)

Ezt bizonyítja az elmúlt időszak is. Az új, különleges élethelyzet, a digitális munkarend mindenkit kihívás elé állított.  Ahhoz, hogy megugorják ezt az akadályt, mindenkinek bátorság és kitartás kellett. Köszönjük, hogy együtt sikerült átvészelni ezt a nehéz időszakot!

A gyermeknek nagyon fontos, hogy mindig, mindenben számíthat a pedagógusra. Az idei évben a szülők is kivették a részüket az oktatásból, így sok szülő vált tanárnénivé, tanárbácsivá otthon, megtapasztalva a pedagógusi munka nehézségeit és szépségeit.
Nagyon köszönjük az áldozatos munkát, mellyel e nehéz helyzetben gyerekeinket segítették.
Hálás vagyok mindenkinek az egész éves munkájáért!

Bízom abban, hogy az elkövetkező időszak mindenki számára nyugodtan telik, s az új tanévet újult erővel kezdi meg, hiszen „A világon mindenkinek hinnie kell abban, hogy képes valami olyasmit nyújtani, amit a világ nélküle nem kapna meg.” (Gilbert Keith Chesterton)
Magam és szülőtársaim nevében mindenkinek jó egészséget és minden jót kívánok sok szeretettel!

Fotók: vira.hu archív (2019)

-E-

MEGOSZTÁS