Vannak ünnepek, amelyek csak egyszer vannak az ember életében. Ilyen ünnep az is, amikor a nyolcadikos diákok elköszönnek iskolájuktól, nevelőiktől, társaiktól. A szokásostól eltérően, de az adott helyzethez alkalmazkodva ballagtak a keceli II. János Pál Katolikus Általános Iskola és Óvoda búcsúzó diákjai június 12-én.

-Hirdetés-

Az esemény osztályfőnöki órával kezdődött az iskola épületében. A 8.b osztály diákjai ennek keretében búcsúzóul lufikat engedtek a magasba az iskola udvarán található pedagógus-kútnál.

Tanárok, diákok izgatottan várták az utolsó iskolai csengetés hangját, ez volt a jel, hogy indulniuk kell. Az osztálytermeket elhagyva a ballagási menet a Szentháromság templomba tartott. Itt ünnepi misét celebrált Tápai Péter káplán, az iskola lelki vezetője.

Az ünnepség további búcsúztató részének Antóni Hanna volt a narrátora, aki köszöntötte a vendégeket, szülőket, nevelőket, diákokat.

A rendhagyó ballagási ünnepségen a tanárok és diáktársak nevében a hetedikes Orcsik Zsófia és Vida Roland vett búcsút a ballagó nyolcadikosoktól.

Az iskola igazgatója, Berger József ünnepi beszédében a rendkívüli helyzet okozta nehézségekről és a megoldásokról tett említést, majd bíztató szavakkal, jó kívánságokkal elköszönt a búcsúzó diákoktól.

Ezt követően Grúber Noémi fuvolajátékkal búcsúzott az iskolájától.

A nyolcadikosok nevében Garajszki Sára verssel, Csúzi Fanni és Kollár Noémi megindító szavakkal köszönt el az iskolától.

Búcsúzóul a nyolcadikosok, Csúzi Fanni, Velker Vivien, Suhajda Botond átadták az iskola zászlaját az őket követő hetedikeseknek. A zászlót átvették: Haszilló Angelika, Horváth Netti, Sendula Norbert.

A nyolcadikos osztályokat képviselő tanulók felolvasták a ballagók nevét és felkötötték emlékszalagjaikat. A 8.a osztályt: Grúber Noémi, Csík Dániel, a 8.b osztályt: Hunyadi Janka, Sebestyén Bence, a 8.c osztályt: Hegedűs Titanilla, Tóth Csaba, a 8.d osztályt: Káli Erika, Györgye Zalán Nikolasz képviselte.

A ballagó nyolcadikosok részére érkezett üdvözlő táviratokat iskola Facebook oldalán olvashatják majd az ünnepséget követően.

A nyolc éven át kitűnő tanulónak Ferró Grétának a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye képviseletében Tápai Péter atya, az iskola lelki vezetője adott át az emlékplakettet, majd Berger József igazgató emléklapot.

Kiemelkedő hitéleti tevékenységéért Szent Tarzíciusz-díjban részesült Kollár Noémi 8.a, Suhajda Botond 8.a és Tóth Csaba 8.c osztályos tanuló. A díjat Tápai Péter atya adta át.

Több éven át kitartó közösségi munkájukért és iskolai, valamint városi műsorokban nyújtott közreműködésükért emlékplakettben részesült Grúber Noémi  és Németh Anna 8.a osztályos tanuló.

Az iskola hírnevének öregbítéséért az alábbi diákok részesültek jutalomban, a díjakat Berger József az intézmény igazgatója adta át.

A XX. Öveges József Kárpát-medencei Fizikaverseny Országos fordulóján Suhajda Botond 8.a osztályos tanuló 19. helyen végzett. Kimagasló eredményéért könyvjutalomban és oklevélben részesült.

A KÓTA által rendezett Aranypáva népzenei minősítőn elért dicséretes fokozatért és Ezüst minősítéséért Hunyadi Janka 8. b osztályos tanuló részesült jutalomban.

Garajszki Sára, Sebestyén Violetta és Csúzi Fanni műsorokban való rendszeres közreműködésért vehetett át könyvjutalmat.

Angol nyelvből 8 éven át nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredményükért Berger József iskolaigazgatótól könyvjutalmat vehettek át:

Zakubszki Bence példamutató szorgalmáért és a TEKO olimpia nyelvi versenyén elért 1. helyezéséért,

Farkas Enikő a London Bridge nyelvi versenyen való részvételéért,

Bóna Dalma szorgalmáért és az angol nyelvben elért eredményéért,

Hunyadi Janka, Sebestyén Violetta 8 éven át kitartó angol nyelv tanulásáért.

Kovács Barbara, Kovács Adrienn szorgalmáért,

Kovács Dorián, Varga-Sudár Ákos, Tóth Viktor, Vén Henrietta angol nyelvből tanúsított szorgalmáért és a TEKO-s versenyen való részvételéért.

Német nemzetiségi nyelvből nyújtott kiemelkedő tanulmányi eredményéért jutalomban részesültek:

Maszlik Zsófi és Grúber Noémi 8.a osztályos tanulók.

8 éven át kitartó munkájáért elismerésben részesült:

Farkas Anett ,Ferró Gréta, Gibert Marcell, Horváth Lili, Velker Vivien 8.a osztályos tanuló.

A díjakat a Keceli Német Nemzetiségi Önkormányzat elnöke, Hatvani Gáborné nevében Berger József iskolaigazgató adta át.

A Keceli Roma Nemzetiségi Önkormányzattól vehettek át díjat a következő tanulók:

Kertész Antónia, Györgye Ramóna Katalin, Györgye Zalán Nikolasz, Kolompár Noémi, Kolompár Ramóna, Kolompár Róbert, Kállai Klaudia.

Kiemelkedő rajzteljesítményéért könyvjutalmat vehetett át Kovács Adrienn 8.a osztályos tanuló.

8 éven át tartó kiemelkedő és kitartó sportteljesítményükért díjat vehettek át Berger József iskolaigazgatótól a következő tanulók:

Futball: Szabó Dávid 8.b, Györgye Zalán Nikolasz , Kolompár Róbert 8.d

Kézilabda: Bóna Dalma, Maszlik Zsófi, Gibert Marcell, Földes Marcell 8.a osztályos tanulók.

Az iskola igazgatója, Berger József és Mucsiné Pálinkás Anita, a szülői munkaközösség elnöke megköszönte az SZMK-s szülőknek  nyolc évi lelkiismeretes, önzetlen, áldozatos munkáját a következő szülőknek:

Kollárné Horváth Szilvia, Vénné Molnár Krisztina, Sasváriné Sebestyén Tímea, Györgye Zalánné, Flaiszné Kakuk Csilla, Farkasné Tóth Szilvia.

Az ünnepélyes ballagási műsort a Himnusz hangjaival zárták, ez után a nyolcadik osztályos tanulók ünnepélyes kivonulása következett.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (108 db kép)
MEGOSZTÁS