Meg kell adni az ünnepnek a módját — hangzott el Bócsán egy nevelői megbeszélésen — amennyire a szabályok engedik! Hiszen a gyerekek, a családok egyik legszebb és legemlékezetesebb ünnepe ez!

-Hirdetés-

Ennek megfelelően a hétvégén kültéren, korlátozott létszámmal és a védőtávolság betartásával zajlott a húsz, nyolcadik osztályos ifjú ballagása.

Az ünnepélyesen feldíszített iskolaudvaron így búcsúzott Barcsikné Weinhardt Éva igazgató a ballagóktól:

„Kedves végzős tanulók!
Ez az év különleges számotokra, mert a valódi „iskolábajárós” tanév március közepén véget ért. Üres lett az iskola és üresek lettek a tantermek. Klári nénivel nap, mint nap megállapítottuk, hogy az iskola üresen nem az igazi. Rend volt, nem borult ki üdítő, nem találtunk elhagyott ruhákat …és csend volt. Nagy csend. Nem a megszokott… Döbbenten figyeltük a történéseket. Elmaradt a foci vb, az olimpia, a középiskolás ballagás….

Néhány tanulsága azért van ennek az időszaknak. Most szembesültök azzal, hogy mi és mennyi a kötelező tananyag. Hogy mennyire fontos az időbeosztás, a feladatok tervezése. Az írásbeli kommunikáció, az online világ szabályai, lehetőségei is okoztak meglepetéseket. Rengeteg vicces pillanat is volt. Színesítette az online órát egy-egy családtag, házikedvenc megjelenése, reagálása. Sírtunk, nevettünk.

A ballagók osztályfőnöke, Morvai Erzsébet tanárnő

A tudás a tiétek, azt tesztek vele, amit akartok. Egy eszköz. Ha jól sáfárkodtok vele, akkor eligazodtok a világban, ha nem, akkor bizony sokszor megtéveszthetnek benneteket.
(…)
Hol van már az az elsős kisgyerek, aki izgalomtól kipirult arccal, hátán hatalmasnak tűnő iskolatáskájával először búcsút intett könnyes szemű anyukájának az iskola ajtajából? Az apró lábak nyomát már nem lelitek. Vidáné Baranyi Mária, Marika néni örömmel várt benneteket és fogta kezeteket, mindenben segített nektek. Sok minden történt a nyolc év alatt. Volt amitől megijedtünk, féltünk, aztán izgultunk, örültünk. Az idő pedig telt, s lépteitek megnyúltak a nyolc ősz során.
Felsőben Morvai Erzsike néni gyerekei lettetek, aki abban próbált segíteni, hogy megismerjétek saját lehetőségeiteket, egyben korlátaitokat; s tetteitekért vállaljátok a felelősséget.”

A kitüntetett tanulók az igazgatónővel
Két diák nyolcévi tevékenyégét emelték ki a búcsú pillanataiban:
Szabó Magdolna Ildikó és Máté Milán kiváló tanulmányi, sport és közöségi munkájáért kapott elismerést.
Ilyenkor kicsit a szülők is elballagnak. Az igazgatónő külön két szmk-s anyuka, Máténé Mucsi Brigitta és Fenes Barbara önzetlen segítségét köszönte meg egy kis ajándékkal.

Az útravaló gondolat idén sem maradt el:
„A győzteseknek tervei vannak, a veszteseknek kifogásai.”

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (17 db kép)
MEGOSZTÁS