Hatalmas előkészületek, pontos, precíz szervezés előzte meg a Kecel Ringen megtartott idei első Pintér Kupa autocross versenyt.

Az elmúlt hét rengeteg esőzése miatt – jelenleg se jobb a helyzet – túlságosan felázott a pálya, ezért a lehető legtöbb vizet engedték le róla, lekaszálták a pálya területét és gumifalat építettek.

A pályával kapcsolatban és az egészségügyi szabályok miatt beszéltünk ügyvéddel és egyeztettünk Haszilló Ferenc Kecel város polgármesterével is, hogy hogyan lehetne kivitelezni ezt a vasárnapi versenynapot.
Az előző évekhez képest sokat nem változtattunk a szabályokon, mivel ami egyszer bevált azt feleslegesen nem változtatjuk. Pár dolog, mint például a nevezési díj, kis mértékben emelkedett, de cserébe egy versenyző másodmagával jöhet be a pályára. Visszahoztuk a rotációt, tehát minden autó indul minden sorból, minden posztról. Eltöröltük az időmérőt, cserébe több szabadedzés jár mindenkinek.
Az első előfutam sorrendjét időmérő hiánya miatt sorshúzással döntjük el. Az előző évek tapasztalatai és az előzetes beszélgetésekből tudtuk, hogy a kategória kiosztása nem fog változni. Maradt a 10 kategória, ami most is helytállt.
Megközelítettük a 80 nevezőt, ami nálunk már szinte folyamatos, hol picit több, hol picit kevesebb, emiatt fel voltunk készülve minderre.
Próbálunk innentől kezdve összpontosítani a családokra is, hogy minél több gyermeknek is legyen kedve kilátogatni egy tartalmas szabad nap eltöltésére. Volt például fagyi árus, vagy egész nap ingyenes légvár várta őket. Látszik, hogy jó az irány, mert a lelátó dombok tömve voltak, annyira sok néző jött.
Természetesen azért figyelembe vettük a kormányintézkedést és ezért figyelmeztető táblák voltak kihelyezve több helyen is, amire a szabályok voltak kiírva. A mellékhelyiségben is negyedóránként fertőtlenítettünk minden csapot, kilincset.
Tukacs Tamás, aki épp egy vízelvezetőt ás
A csapatommal a nap végén összegeztünk és egyhangúan mondtuk ki egyszerre, hogy ezt is megcsináltuk sikeresen gond nélkül, amiért roppant hálás vagyok nekik. Bár az égi csapok megnyíltak és elmosott majdnem mindent, de sem nekünk, sem a versenyzőknek, sem a nézőknek nem vette el a kedvét a maradástól. Így egy kissé saras pályán, de be tudtuk fejezni a versenynapot mindenféle baj nélkül.
Az eredményhirdetésen Haszilló Ferenc polgármester, dr. Agócs Ákos a Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság elnöke, valamint Greksa Zoltán a Kulturális, Sport és Idegenforgalmi Bizottság tagja adhatta át a helyezetteknek a jól megérdemelt serlegeket, okleveleket és koszorúkat. Ezek után lesz egy pár nap pihenő, majd kezdünk újra mindent, hiszen július 12-én újra felbőgnek majd a motorok a Kecel Ringen és várunk mindenkit sok szeretettel”
– számolt be a nap végén hírportálunknak Tukacs Tamás elnök.
-Hirdetés-

Tartogatott még érdekességet ez a nap, amiről Csényei Csonka Miklós mesélt.

“Nagyon lelkesen vártam a napot, hiszen az első verseny áprilisban lett volna, de kissé csúszott a járvány miatt. A versenyzők is ki voltak hegyezve és a nagy számban kilátogató közönség is várta már a szezon kezdetét. Aki kijött nagyon jól járt, hiszen nagyszerű csaták voltak. Volt kilincs a kilincsen, voltak ütközések, főleg a ránk szakadt esőt követően. A pálya csúszott, de mindenki lelkes volt és végig csináltuk! Rengeteg érdekesség volt, új autók, új versenyzők, de nekem egy kis zöld épített cross car, azaz szöcske lopta be magát a szívembe, nem véletlen. Kicsi kocsi, na és zöld. Nem lehet más, mint egy Zöld Manó, amit többször is emlegettem. Meg is nyerte a kategóriáját egy szenzációs autózással.
Ez miért is érdekes? Mert a legnagyobb közösségi portálon van nekem egy Zöld Manó nevű oldalam, amire ennek hatására szép számmal kerestek rá.”
A Zöld Manó

Persze nem a kisautót találják.

Kovács Gyula

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (50 db kép)
MEGOSZTÁS