Június 13-án, Páduai Szent Antal ünnepén megalakult a Kereszténydemokrata Néppárt helyi szervezete, melynek célja a keresztény értékrend szellemében történő aktív részvétel a helyi és országos politikai életben, a magyar nemzet és a magyar haza szolgálatában.

-Hirdetés-

Az alakuló ülésük Gaal Gergely országos kommunikációs igazgató, illetve Mák Kornél, a KDNP megyei elnöke, a megyei önkormányzat alelnöke jelenlétében, ünnepélyes és emelkedett légkörben zajlott. A hivatalos rész után pedig a nap a meghívott vendégeikkel közösen elköltött, jó hangulatú kötetlen ebéddel, baráti beszélgetéssel zárult.

A létrejövő szervezet az alábbi személyi döntéseket hozta: elnök (+megyei küldött): Benedeczki Tamás; titkár: Györgye Zalán; gazdasági vezető: Agócs Ákosné

Nagy Tisztelettel és Szeretettel köszöntöm az egybegyűlteket!
A KDNP országos és megyei képviselőit, illetve helyi meghívott vendégeinket! Nagy örömmel jelenthetem be, hogy a mai nappal, 7 taggal megalakult a KDNP helyi szervezete! Június 13. Páduai Szent Antal ünnepe is, bízok benne, hogy ő, mint a szegények védőszentje is közbenjár azért, hogy ez a szervezet egy igazán jól működő, hatékony és eredményes formáció legyen.
A 1990-es, 2000-es években Kecelen egy erős, jól működő alapszervezet már létezett, aztán egy hosszabb csend után, úgy tűnik most érkezett el az idő, hogy szellemében nem, de formájában újra éledjen, és valami új kezdődjön.
A mai nap az ünnepről és az örömről szól, szeretném megköszönni mindenki segítségét, akik bármilyen formában közreműködtek, hogy ez a mai nap létrejöjjön, az alapító tagoknak, hogy az első hívó szóra úgy érezték, ebben részt szeretnének venni, illetve a feleségemnek, aki mindig mindenben segít és még tagként is vállalta a részvételt, az ő szerepvállalása számomra különösen sokat jelent.
Úgy gondolom, hogy egy stabil alapra építkezünk, egy erős magot képeznek az alapító tagok, és hiszek benne, hogy együtt, csapatként nagy dolgokat fogunk tudni véghezvinni a KDNP alapszabályának szellemében, amely ezt mondja:
A Kereszténydemokrata Néppárt célja: a magyar nemzet és a magyar haza szolgálata a keresztény erkölcs és értékek alapján a politikai életben; az európai népek közösségében együttműködő, szabad és független Magyarország fejlődésének előmozdítása, hogy az ország szellemiekben és anyagiakban, népességében és erkölcsben egyaránt gyarapodjék.”

A tagság nevében is mondhatom, hogy a jó kapcsolatra fogunk törekedni a helyi önkormányzattal és a plébániával, helyi civil szervezetekkel, hogy együtt, közösen gondolkodva tudjuk megmutatni, hogy a keresztény értékrend nem egy elavult, idejétmúlt dolog, hanem egy olyan életforma, amely gyümölcsöt és szeretetet teremt. A katekizmus úgy fogalmaz, hogy a keresztények úgy vesznek részt a társadalmi-politikai életben, mint az evangélium hiteles tanúi és a béke és az Igazságosság munkásai.
Kívánom magunknak, hogy ennek szellemében tudjunk mindenkor tevékenykedni és hiszek benne, hogy együtt képesek leszünk nagy dolgokat létrehozni! Istennel a hazáért és a szabadságért!”

– mondta el a helyi szervezet megválasztott elnöke, Benedeczki Tamás köszöntő beszédében.

-E-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (13 db kép)
MEGOSZTÁS