A csengődi kulturális és közösségi életet sem hagyta érintetlenül a vírushelyzet. A tavaszra-kora nyárra tervezett programok közül volt, amelyik átköltözött a virtuális térbe, de a legtöbb elmaradt. Közülük vannak, amelyek természetüknél fogva nem pótolhatók, a többi azonban egy későbbi időpontban megvalósul a tervek szerint – és persze ha az aktuális járványügyi helyzet, illetve az ehhez kapcsolódó szabályozás lehetővé teszi – mondta Pivarcsi Csaba polgármester.

-Hirdetés-

–Ilyen program az évről évre nagy népszerűségnek örvendő polgárőr bál, a cukorbeteg klub találkozója és a közmeghallgatás. Tavaszra tervezett könyvbemutatók, író-olvasó-találkozók és szakmai-ismeretterjesztő előadások is halasztódnak őszre.

Táborokat is tervezünk Csengődön: július 20-ától kerül sor a ProArt TáncStúdió tánctáborára, majd augusztus első hetében, 3-án kezdődik a művelődési ház által szervezett nyári gyermektábor. Mindhárom hétfőtől péntekig tartó napközis tábor.

Az ősz a tervek szerint igen gazdag lesz programokban. Október első hétvégéjén, 2-3-4-én kerül sor a Csengődi Falunapok rendezvénysorozatára, amelynek gerincét a Csigaház Alapítvány főszervezésében a nyárra tervezett Szabadság koncert programelemei alkotják. Neves előadók: Korda György és Balázs Klári, valamint a Bikini együttes lép majd a közönség elé, és ezen koncertek köré épülne a többi, hagyományos és új programelem. Ezt követően az Országos Könyvtári Napok rendezvénysorozata, a cukorbetegek rendezvénye, az idősek napja, színi előadás, majd a Márton-napi vigasság és az iskola jótékonysági estje szerepel a tervezett programok között. Ezeken kívül az ősz folyamán a népmese napjára készülünk programmal, majd különböző témájú szakmai-ismeretterjesztő előadásokra várjuk az érdeklődőket, és természetesen az 1956-os forradalom és szabadságharc évfordulójáról is megemlékezünk.

A karácsonyi ünnepkörbe lépve az adventi gyertyagyújtások, a Mikulás, a Karácsonyváró és a Falukarácsony rendezvényére várjuk a közösség tagjait.

A művelődési ház alkotó és művelődő közösségei, a klubok, körök is újjáélednek majd reményeink szerint. A járványhelyzet előtt heti rendszerességgel baba-mama klubba, egészségklubba, Biblia körbe, rajz- és táncoktatásra, vetített képes előadásokra, jóga- és tornaórákra vártuk az érdeklődőket, és reméljük, a Dankó Pista Férfikórus próbáinak, valamint a civil szervezetek összejöveteleinek is otthont adhatunk újra.  Tervezzük új közösségek megszólítását is, és a könyvtár is folyamatosan bővülő kínálattal, változatos programokkal várja látogatóit.

Nagyon várjuk már, hogy újra élettel teljenek meg közösségi színtereink! – zárta szavait a település vezetője.

KN

MEGOSZTÁS