Írta: vira

Rendhagyó módon, de idén is megszervezik az eseményt.

-Hirdetés-

A koronavírus-járvány miatt kérdésessé vált az év fagylaltja verseny megrendezése, melyre a korábbi években májusban került sor. A március elején életbe léptetett kijárási korlátozás és a további szigorítások nem tették lehetővé a szervezést, ám az enyhítések következtében a rendezők gyorsan cselekedtek.

2019-ben Wilhelm Dávid nagykanizsai cukrász Piemont Királya névre keresztelt fagylaltja diadalmaskodott. Egy tonkababbal fűszerezett, fekete szedres, ropogós-mogyorós csoda.
A Magyar Cukrász Iparosok Országos Ipartestülete úgy határozott, hogy a rendkívüli helyzet miatt, bár rendhagyó módon, de idén is megszervezi az év fagylaltja versenyt. A verseny célja a klasszikus és hagyományos jó minőségű kézműves fagylalt népszerűsítése.
Wilhelm Dávid nagykanizsai cukrász

Az idei kiírás sokban eltér a megszokottól. A verseny kétfordulós lesz, a régiós elődöntők után – ahol kész fagylaltokkal kell indulni – a döntőt 2020. július 7-én az ipartestület budapesti székházában rendezik meg.

Az év fagylaltja versenyt két kategóriában – cukrászdák-fagylaltozók, valamint alapanyaggyártók-forgalmazók – rendezik meg. A nevezési határidő: 2020. június 24.

A versennyel kapcsolatos részletes információk IDE KATTINTVA olvashatók.

Forrás: https://sokszinuvidek.24.hu/ 

MEGOSZTÁS