A kiváló sportbaráti kapcsolat jeleként június 28-án újabb barátságos labdarúgómérkőzést játszott egymás ellen a Kaskantyúi FSE és a Kecel FC II. csapata.

-Hirdetés-

A kaskantyúi pályán rekkenő hőségben léptek pályára a labdarúgók, hogy 3×30 perces játékidő alatt küzdjenek meg egymással.

Kaskantyúi FSE-Kecel FC II. 3-2

Kaskantyúi FSE: Kovács Norbet – Győrfi István, Bránya Tamás, Varga Szabolcs, Tóth János, Losonczi Attila, Antal Róbert, Farkas Dávid, Jóvér Patrik, Molnár Dániel, Pop Nicole.
Csere: Lovas Zoltán, Bálint Mihály.
Edző: Virág Tibor

Kecel FC II.: Tóth Tibor – Ficsor István, Kovács Norbert, Doszpod Ferenc, Orcsik Norbert, Prucser Zsolt, Varga Ferenc, Vágó Andor, Szabadi Norbert, Csányi Roland, Gébl Norbert.
Edző: Doszpod Ferenc

Gólszerző: Jóvér Patrik, Farkas Dávid, Varga Szabolcs, ill. Prucser Zsolt-2

A három héttel ezelőtti mérkőzés visszavágóját játszották le most a csapatok, de a nagy meleg miatt mindkét félidőt megfelezve, ivószünetet tartva játszották le. A meleg rányomta a bélyegét a játékra, hiszen nagyon nehezen viselte mindenki.

Mindkét kapu előtt voltak helyzetek, melyekből az első félidő felénél Jóvér Patrik egy remek előreívelés után, a saját térfeléről indulva lőtt gólt a hazaiaknak (1-0). 10 perccel később Farkas Dávid egy hasonló kiugratást követően talált a kapuba (2-0). A térfélcserét követően sok helyzetet kidolgoztak a keceliek, de nem sikerült a hálóba találniuk.

A második félidő feléné Lovas Zoltán kapott egy remek indítást, amire az ellenfél kapusa Tóth Tibor csak szabálytalanul tudott kifutni és buktatta a hazai játékost. A szabálytalanság miatt megítélt büntetőt Varga Szabolcs értékesítette (3-0). A mérkőzés végére látszott a hazai csapaton a fáradtság, és az edzettebb keceliek kerültek fölénybe.

A vendégek Prucser Zsolt szabadrúgásból szerzett találatával szépítettek (3-1), majd egy kidolgozott helyzetből ismét Prucser Zsolt volt a gólszerző (3-2). A hazai csapat egyik legjobbja a kapus Kovács Norbert volt, aki állta a sarat és rendre megakadályozta a kecelieket a gólszerzésben.

A 3-2-es győzelemmel nemcsak a hazai csapat győzött a mai napon, hanem a BARÁTSÁG is, hiszen a futballnak köszönhetően a megyei III. osztályú bajnokság legnagyobb hozadékának kellene lennie az olyan kapcsolatoknak, mint ami a két csapat között van!

Virág Tibor – Kaskantyúi FSE edzője:
-Mindig azt vallom, hogy a megyei III. osztályú bajnokságban egy egészséges rivalizálásnak kellene lennie, hiszen mindenki a sikerekért küzd, de nem szabadna átmennie olyan versengésbe, mint amiket sokszor tapasztalunk. Sajnos vannak csapatok, amelyek nem beszélnek egymással, szidják a másikat. Előfordul, hogy keresztbe tesznek egymásnak igazolásokkal, játékosok versenyeztetésével, amivel hátráltatják a többieket. Meglátásom szerint ez egy olyan amatőr bajnokság, ahol a focit szerető férfiaknak hétvégenként egy kellemes délutánt kellene eltölteniük a pályán mindegy, hogy ki az aktuális ellenfél, persze kellő versenyszellemmel.
A mai nap jó példa volt erre, mely során előtérbe került a barátság és az egymás iránti tisztelet. Hosszútávon ez meghozza az eredményt, hiszen a hazai fiatalok felnéznek az ellenfél idősödő játékosaira, mindig tanulnak tőlük, példaképek lehetne a játéktudás és az emberség tekintetében. A mérkőzés után közösen fogyasztottuk el a Szeg Imre által finomra megfőzött birkapörköltet, amiért köszönet neki, és köszönet a Gesztenye presszónak, valamint vezetőinek, dolgozóinak, hogy egész évben helyet biztosítottak nekünk a mérkőzések utáni vacsorákra. Úgy érzem, hogy az idei csonka tavaszi bajnokság ellenére megtaláltuk a csapatunkat. Senki sem szeretne távozni tőlünk és vannak jelentkezők más csapatokból, akikkel a nyáron tárgyalunk, hogy minél erősebb és nagyobb játékerőt képviselő gárdát tudjunk indítani a következő szezonra.

Filus Tibor

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (46 db kép)
MEGOSZTÁS