Írta: vira

Az áfatörvény július 1-i változását követően már minden belföldi adóalany részére kiállított számláról (áfa tartalomtól függetlenül) adatot kell szolgáltatni a Nemzeti Adó- és Vámhivatal számára – emlékeztetnek.

Ahhoz, hogy a Magyar Posta megfeleljen az előírásoknak, a postai munkatársak a szolgáltatásnyújtás illetve termékértékesítés megkezdése előtt megkérdezik minden vevőtől: magánszemélyként vagy nem magánszemélyként kívánja igénybe venni azt – közölte internetes oldalán az egyetemes szolgáltató.

-Hirdetés-

Amennyiben magánszemélyként, akkor a számla kibocsátása csak igény esetén történik. A szolgáltatást nem magánszemélyként igénybe vevő ügyfeleink részére azonban a posta egyszerűsített számlát bocsát ki.

A számlakibocsátás új feltétele az adószám megadása – hívják fel a figyelmet.

Adószám hiányában (függetlenül attól, hogy az ügyfélnek nincs adószáma, vagy nem adta azt meg) a posta ugyan a számlát kiállítja, de kizárólag a következő megjegyzéssel: „A vevő az adószámát nem adta meg”.

Fontos azt tudni, hogy a megjegyzés szerepeltetésének semmilyen hátrányos következménye nincs azon nem magánszemély ügyfeleink számára, akiknek nincs adószáma, vagy az adószámuk feltüntetése nem kötelező a számlán – teszik hozzá.

Forrás: https://infostart.hu/
Nyitókép: MTI/Máthé Zoltán
MEGOSZTÁS