Több mint harminc gyerekkel rendeztek élmény-sporttábort Bócsán. A hétfőtől péntekig tartó napközis tábort Détár Anikó vezette, aki más szálakon keresztül is kapcsolódik a kedves kis faluhoz. A rekreációs jelleggel összerakott programban többfajta sportágba belekóstolhattak a gyerekek, mindezt játékos formában, nagy élvezettel végezve.

-Hirdetés-

Détár Anikóval, a tábor szervezőjével beszélgettem két gyakorlatsor között. A 34 gyerek lelkesen vette az akadályokat, de közben nem ártott odafigyelni rájuk.

Milyen sportágakkal ismerkedhetnek meg itt a fiatalok?

Először az atlétika, a labdajátékok, aztán jön a többi szuper és ismert sport. Most éppen rollereznek és görkorcsolyáznak. Ez ugyebár majdnem mindenkinek van. Először a benti pályán gyakorlunk, aztán következik a kinti akadályverseny. Nem mindenkinek megy az átsiklás guggolásban, no meg a szlalom — akár a ping-pong asztalok megkerülésével. De ebben az a jó, hogy utána kedvet kapnak és otthon is gyakorolnak.

Kivel dolgozol?

Társam, Lőrincz Réka a labdajátékokért felel, de jöttek vendégoktatók is a jóga, a birkózás és a kézilabda tanítására. Jómagam a táncért, zumbáért és az akrobatikáért felelek.

Mit kell tudnunk a tábor különleges programjairól?

Hétfőtől péntekig, reggel 8-tól délután 4-ig voltak itt a gyerekek. Napközis táborként működtünk, ebéddel. Voltunk kint a Vincze Lovardában lovagolni és lovaskocsikázni — ez Bócsának egyik nagy értéke! A kiskőrösi fürdő pedig a pénteki záróprogram volt.

Általánosan jellemző volt, hogy a nagyobbak, az ügyesebbek segítették a kisebbeket. A 7-12 éves korosztályt céloztuk meg, plusz néhány 13 éves is becsatlakozott. Persze 28 volt feliratkozva és 34 jött!

Igen, a koronajárvány után minden szülő keresi gyerekeinek a kikapcsolódási lehetőségeket… Lesz még valami a nyáron?

Hétfőnként 10-15 résztvevővel zajlik a felnőtt zumba Bócsán. De a tábor után egy kicsit én is megpihenek.

Káposzta Lajos

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (57 db kép)
MEGOSZTÁS