Írta: vira

A hűtő-fűtő eszközt eredetileg az elhalasztott tokiói olimpia idején mutatták volna be, de mivel a koronavírus közbeszólt, nem vártak vele tovább.

-Hirdetés-

A Sony Reon Pocket egy olyan légkondicionáló, amelyet egy speciális póló alatt, egy zsebbe bújtatva lehet hordani a hátunkon, közvetlenül a nyak alatt, és a Peltier-hatás elvén működik.

Egy apró ventilátor dolgozik benne, amely a hőmérő és mozgásérzékelő szenzorok révén szabályozza a hőmérsékletet.

Az eszköz a nagy hőségben is képes kellemes hőérzetet biztosítani, így ezzel a hátán úgy érezheti magát az ember, mintha egy klimatizált helyiségben lenne. De télen is hasznos, mert hideg időben pedig melegíti a testet.

A viselője egy iOS-re és Androidra is telepíthető mobilalkalmazással tudja szabályozni, hogy mennyire hűtsön vagy fűtsön a légkondicionáló, és különböző beállításokat is eszközölhet rajta.

A Sony Reon Pocket akksija ugyan csak 2-4 óráig bírja az igénybevételtől függően, de viszonylag gyorsan fel is lehet tölteni.

A hasznos kis eszközt már meg lehet venni a Sony webshopjában, darabja körülbelül 120 dollárba, azaz kb. 37 500 forintba kerül, a hozzá tartozó, de külön megvásárolható speciális póló pedig 20 dollárba, vagyis kicsit több mint 6000 forintba.

Forrás: szeretlekmagyarorszag.hu