Írta: vira

Elmaradnak a Szent István napi állami ünnepségek, így a budapesti tűzijáték és légiparádé is – jelentette be a mai napon tartott Kormányinfón Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter.

-Hirdetés-

A tisztifőorvos és az operatív törzs úgy látják, hogy a jelenlegi intézkedések beváltak, így nem érdemes kockáztatni, a legnagyobb biztonságra kell törekedni” – fűzte hozzá az ünnepi programok lefújásával kapcsolatban Gulyás.

Hozzátette: az 500 főnél nagyobb zenés rendezvények augusztus 15-ig biztosan nem tarthatók meg, július végén születhet döntés a továbbiakról.

Gulyás Gergely szerint ma több érv szól amellett, hogy augusztus 15-e után se engedélyezzék ezeket a rendezvényeket, de egyelőre nem végleges a döntés.

Gulyás tájékoztatása szerint a zeneipar segítéséről a kormány szeretne gondoskodni nemzetközi példák alapján.

Arra vonatkozóan, hogy futballmeccseket miért lehet nézők előtt megrendezni, Gulyás elmondta: “Van egy nagy különbség a futballmeccsek és a koncertek között, ez pedig az alkoholfogyasztás.Szerinte a koncerteken még kevésbé tartható a távolságtartás.

A miniszter tájékoztatása szerint egyelőre nem változnak a beutazási korlátozások, az egyes országok besorolásán nem változtatott a kormány.

Változás azonban, hogy regionális szabályok léphetnek hamarosan érvénybe.

A kormány tegnapi ülésén áttekintette a beutazási korlátozások szintjeit az egyes országok esetében, arról született döntés, hogy a nagy államok esetében az egyes államok eltérő fertőzöttsége miatt lehessen regionális szabályokat megállapítani” – fogalmazott Gulyás.

Címlapkép: Getty Images

MEGOSZTÁS