Írta: vira

A nemesnádudvari Schumacher Ajtóüzem idén már harminc éve, hogy fa alapanyagú nyílászárókat készít. A családi vállalkozásként működő cég mind szervezetileg, mind termékkínálat tekintetében sok változáson ment keresztül az elmúlt három évtized során.

-Hirdetés-

A kezdetben 50 m2-en induló kis asztalos műhely ma már 4 000 m2-en, három üzemcsarnokban, egy 25 000 m2-es ipari területen működik.

Az eredetileg 5 fővel induló magánvállalkozás mostanra 25 főt foglalkoztató céggé nőtte ki magát.

A termékkínálat is együtt nőtt a cég méretével. Eleinte csak beltéri, natúr szabvány méretű ajtókat készítettek, ma már natúr és felületkezelt, különböző műszaki tartalmú, egyedi igények szerint kialakított nyílászárók gyártásával is foglalkoznak.

A cég két képviselőjét, Schumacher Brigittát és Tóthné Schumacher Viktóriát kértük, hogy meséljen egy kicsit az üzem születéséről és jelenlegi működéséről.

Hogyan kezdődött a cég élete?

Vállalkozásunk 1990 óta működik. Kezdetben, a rendszerváltás után egy pici kis műhelyben a családi ház mögött, 50m2-en kezdett beltéri ajtó gyártásba édesapánk, Schumacher Nándor. Három fő volt az akkori létszám.

Eleinte csak a környékbeli lakosságnak és tüzépeknek szállítottuk termékeinket. Az akkori kínálat mindössze két típusú beltéri ajtó volt, lucfenyő alapanyagból, standard, magyar szabvány szerinti méretekben.

1992-ben megváltozott a család és a vállalkozás helyzete is, édesapánk halála miatt.

Innentől a cég vezetését Schumacher Nándorné, az édesanyánk vette át. Ő folytatta az akkor már öt főre bővült vállalkozást továbbra is egyéni vállalkozóként.

1998-ban a beltéri ajtók mellett, elindult a bejárati ajtók és később az ablakok gyártása is Tóth Norbert egyéni vállalkozásával együttműködve. A két egyéni vállalkozás összhangban dolgozott, és együtt alakította ki a Schumacher Ajtóüzem márkanevet, mely garancia a jó minőségre és megbízhatóságra.
A cégvezetők mellett én, Schumacher Brigitta és testvérem, Tóthné Schumacher Viktória is aktívan részt veszünk a cég működtetésében. 

Minek köszönhető a cég óriási fejlődése?

A kilencvenes években a piaci helyzet is megváltozott, a kereslet óriásira nőtt a jó minőségű és elérhető árfekvésű termékeink iránt. Így szép lassan a műhely az eredeti méretének sokszorosára növekedett, és a termékpaletta is kibővült. Ma már a kültéri és beltéri nyílászárók választéka és alapanyagai is kibővültek. Beltéri és bejárati ajtók, ablakok, erkélyajtók, tolóajtók, harmonika ajtók is felkerültek a termékeink listájára.
Nyílászáróink CE és FAIMEI minősítéssel is rendelkeznek, mely biztosíték minden ügyfelünknek a jó minőségre és a tartósságra.

Mi lett a cég fő profilja?

Az ablakok és a 32 féle Trend, Modern és Klasszikus bejárati ajtók mellett, erkélyajtó, toló bukó és emelő-toló erkélyajtók, harmonika ajtók is megtalálhatóak termékpalettánkon.
A hagyományos szögletes ablakok mellett valódi faosztós és duplex osztós ablakokat is készítünk.

Kültéri nyílászáróink 3 féle profilvastagsággal készülnek (68 mm, 78 mm, 90 mm), melyekben 2 és 3 rétegű üveg kerül elhelyezésre. Igény esetén egyedi üvegezésre ((pl.: SunGuard Solar (napfény elleni extra védelem); MABISZ minősítésű P4A (A3) dobásálló biztonsági üveg) is van lehetőség.

Beltéri ajtóink termékválasztékát is folyamatosan bővítjük, jelenleg 24 féle típust kínálunk ügyfeleinknek Trend, Modern és Klasszikus kivitelben, a számos egyedi mintázatban készült termék mellett. 
A bő termékkínálat mellett ajtóink beszerelhetősége is kétféle lehet. A hagyományos fix pallótok mellett megjelent az állítható tok is a kínálatunkban. Belső ajtóink nem csak standard méretű, hanem extra széles (akár 90 cm-es) falvastagsághoz is rendelhetőek.

Nem csak gyártjuk és forgalmazzuk a nyílászárókat, de helyszínre szállítást és beszerelést is vállalunk.

Milyen alapanyagból készülnek a Schumacher nyílászárók?

Általában borovi- és lucfenyőt használunk, de természetesen bármilyen keményfa alapanyag (pl.: Tölgy, Kőris) vagy akár Sandwich panel is helyt kap. A fa mint alapanyag amellett, hogy a legősibb alapanyagok közé tartozik, a mai napig a legjobban használható alapanyag.
Termékeink a mai igényeknek megfelelően nem csak natúr, hanem felületkezelt kivitelben is rendelhetőek. 3 féle színskálával dolgozunk, melyek honlapunkon megtalálhatóak.

Magánemberek és viszonteladók is vannak a partnereitek között?

Igen, lakossági és ipari igényeket is ki tudunk elégíteni. Már nem csak a helyi és közeli lakosságot valamint a tüzép telepeket szolgáljuk ki, hanem az ország egész területén megtalálhatóak lettek termékeink.

Mit gondolsz, mi az oka annak, hogy ilyen nagy a kereslet a termékeitek iránt?

A Schumacher nyílászárók természetes, otthonos légkört teremtenek a családi házakban és lakásokban. Ablakaink igényes és korszerű megoldásokkal készülnek, bejárati ajtóink esztétikusak, biztonságosak és időtállóak. Beltéri ajtóink klasszikus vagy modern vonalvezetésükkel minden épületnek, legyen az családi ház vagy iroda, dekoratív elemévé válnak. Kínálatunkat folyamatosan bővítjük az aktuális trendekhez igazodva. Nem utolsó szempontként említeném, hogy a Schumacher nyílászárók hang- és hőszigetelés szempontjából is teljes mértékben megfelelnek vásárlóink igényeinek.

Hogyan lehet felvenni veletek a kapcsolatot?

Az országban jelenleg Nemesnádudvaron és Budapesten található saját bemutatótermeinkben, személyesen tudunk tájékoztatást és tanácsokat adni az érdeklődőknek. Termékeink leírása és bővebb információ a honlapunkon található, de érdemes követni minket a Facebook oldalunkon https://www.facebook.com/schumacherajto/  is, ahol rendszeresen tájékoztatjuk követőinket új termékeinkről, különlegességeinkről és esetleges akcióinkról.

-D.A-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (35 db kép)
MEGOSZTÁS