Írta: vira

Mi lesz szeptembertől?

-Hirdetés-

Veszélyhelyzet esetén csak azokban az iskolákban lenne távoktatás szeptembertől, ahol ez a járvány miatt szükséges – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi). A köznevelésért felelős államtitkár bízik abban, hogy hagyományosan el lehet kezdeni az új tanévet. 

Bár az egyetemek, főiskolák is szeretnék, ha szeptembertől személyesen folytatódhatna az oktatás, a kormány igyekszik felkészülni arra, ha szeptembertől távoktatással indulna a tanév. „Ha a hallgató a tanulmányait távolléti oktatás keretében kezdi meg, az eredeti okiratait akkor kell bemutatnia, amikor a tanulmányait jelenléti oktatás keretében folytatja” – olvasható a Magyar Közlönyben.

Idén nem lesz budapesti Pont Ott Parti

Elmarad a 2020-as fővárosi ponthatárváró buli, de nagy valószínűséggel máshol sem fogják megtartani. Egyelőre a Pécsi Tudományegyetem állt elő online ponthúzó partyval.

Iskolaőrök

Idén ősszel 491 helyszínen kezdhetik meg munkájukat az iskolaőrök – tájékoztatott az Emmi. Egy újabb kormányrendelet szerint nem lehet rajtuk tetoválás, néhány kivétellel ékszer sem, és a médiának sem nyilatkozhatnak a szeptembertől elinduló iskolaőrök. Az őket érintő fizetési adatok is kiderültek: vidéken bruttó 220 ezer forint, Pest megyében és a fővárosban pedig 230 ezer forint lesz az iskolaőrök munkabére.

Az új tankönyvek

Logaritmus helyett pénzügyi játékokon keresztül tanulnak majd a diákok, az őskort és Hammurapi törvénykönyvét felváltja a magyar őstörténet, illetve jön egy új tantárgy: a digitális kultúra. Itt olvashattok összefoglalót minderről.

20-30 ezer diákot buktak el a nyelviskolák

Ráadásul a nyelvvizsga-bizonyítvány nélküli diplomák kiadása miatt több tízezer tanulót veszített el a piac, de eleve a koronavírus-járvány is okozott csökkenést – erről itt olvashattok bővebben.

Forrás:eduline.hu

MEGOSZTÁS