Két hónap csúszással indult az idei 15. jubileumi Bács-Trophy Bajnokság.
Kecelen, a Kecel Ring szolgált táborhelyéül a második futamnak, amire közel nyolcvan nevezés érkezett.
A július 17-18-án megrendezett verseny szervezési körülményeiről és a versenyről a Négykerék Hajcsár Off-Road Klub főhajcsára Widner Attila mesélt:

A járványhelyzet miatt idén úgy tűnt, hogy elmarad a Bács-Trophy Bajnokság. Mivel senkinek sem voltak pontos információ, így a meghirdetett versenyeket lemondtuk, de amikor kiderült, hogy júniustól engedélyezik az 500 főig terjedő sporteseményeket, akkor összehívtuk a Bács-Trophy Bajnokság vezetőit.
A megbeszélésen arról döntöttünk, hogy ne maradjon ki pont a 15. évad, mégis megrendezzük a bajnokságot. Kalocsa után a második futammal folytatódott nálunk a versengés rendhagyó módon.

Widner Attila szervező egy vidám beszélgetés közben
-Hirdetés-

Idén nem szerveztünk fesztivált a törvény adta lehetőség miatt. Nem tudtunk akkora kockázatot felvállalni, hogy rendezzünk egy olyan fesztivált, ami nem működhet – ugyanis a a megengedhető létszámot nem tudjuk betartani, valamint a fesztivál megrendezése lényegesen nagyobb terheket ró az egyesületre, mind munkában mind anyagiakban. Ha pedig a nézők elmaradnak, elég nagy mínuszt kellene elkönyvelnie az egyesületnek.

A soltQUADkert quados csapata

Mindig arra törekszünk, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki a pályáinkból, és én azt mondom, hogy az az igazán jó off-road verseny, ahol az első három helyezettnek is van legalább 5-600 hibapontja.

Ha fel lehet állni egy dobogóra nulla hibaponttal ott nem volt feladat, abban nem volt kihívás és nem volt mit megoldani.

Kecelen minden pályába tettünk olyan kötelező feladatot, amit nem lehetett könnyen véghezvinni. Ennek érdekében idén is alakítottunk a pályáinkon és építettünk bele új elemeket.

Kihasználva a lehetőséget, ezúton is szeretném megköszönni a sok-sok segítséget a csapatnak, a feleségeinknek, a segítőinknek, mindenkinek, aki egy kicsit is hozzájárult a hétvége sikeres létrejöttéhez. Köszönjük Tukacs Tamásnak és csapatának is a sikeres együttműködést!

-Kovács Gyula-

  Fotógaléria:

  Fotók megtekintése (56 db kép)
MEGOSZTÁS