Rangos kispályás labdarúgó kupa zajlott július 18-án szombaton, Balatonszárszón, a már sokak által jól ismert kaminokupa csapatának szervezésében. A BALATON TOUR elnevezésű tornára rekordszámú 76 együttes nevezett.

-Hirdetés-

Reggel nyolc órától egészen este kilenc óráig zajlottak a mérkőzések öt pályán Balatonszárszón. A torna évek óta nagy népszerűségnek örvend, hiszen az idei megmérettetésre az ország minden pontjáról sőt még külföldről is érkeztek csapatok, melyekben igazán nagy nevek is pályára léptek: a kispályás válogatottól kezdve az NB1-es futsal játékosokon át a megyei és amatőr labdarúgókig. Hogy csak pár nagyobb nevet említsek: többek között Madarász János, Trencsényi János, Reveland Zoltán.

A tornát az ECECE rutinos csapata nyerte meg. Második lett a szintén jó erőkből álló RABEL FANATIC. Harmadik az ALU-ZSO Fater együttese lett, míg a negyedik helyen az UFC Kecskemét gárdája végzett, mely együttes kapusa a Bócsa csapatának hálóőre Andrásy Balázs volt, aki nem mellesleg

a torna legjobb kapusának járó címet is kiérdemelte a nap végén.

A legjobb értékes díjakkal gazdagodtak többek között Balázs is

Andrásy Balázs így vélekedett a Balaton Tour-ról:

A kispályás tornára egy baráti társasággal neveztünk be UFC Kecskemét néven. Ez nem is meglepő, hiszen valamennyien óvodás korunkban kezdtünk el a labdarúgással ismerkedni az Utánpótlás Futball Club (UFC) színeiben Kecskeméten. Torbavecz József kezei alatt nőttünk fel és szerettük meg a sportot. Azóta 15 év telt és 1-2 kivétellel a társaságunkból már nem űzik a sportot vagy csak amatőr szinten, de vannak, akik futsalban, NB1-ben szerepelnek/szerepeltek. Pár éve ismét összeálltunk egy kispályás tornára és azóta minden évben két-három alkalommal megméretettjük magunkat. Természetesen az eredmény mellett a jó hangulat a legfontosabb és persze mindig visszaidézzük a régi szép emlékeket. Nagy öröm nekünk, hogy a régi edzőnk Torbavecz József is gyakran a csapattal tart és nagy segítséget is nyújt. Idén nyáron a Kaminokupa keretein belül, a Balaton Tourra indultunk, ami talán az ország legjobb kispályás tornája. A Balatonszárszón megrendezett tornán 76 csapat jelent meg az ország minden tájáról. 4 fős csoportokra voltunk osztva, ahonnan mondhatni simán 3 győzelemmel, 11 rúgott és 0 kapott góllal jutottunk tovább. Az egyenes kieséses szakasz első meccse nagyon szorosan alakult, sokáig döntetlen volt, de végül sikerült 1-0-ra megnyernünk a mérkőzést. Ezután a többek közt a Madarász Jánossal felálló ellenfelünket 3-0-ra vertük meg. A negyeddöntőben egy fiatalos együttessel játszottunk, akiket nagy csatában győztünk le. Az elődöntőben aztán megkaptuk a tornán az első gólunkat, ami végzetes is volt, hiszen azzal a góllal csak a bronzéremért küzdhettünk tovább. A bronz csatában sajnos szinte ugyan az volt a forgatókönyv, mint az előző meccsen. Első félidőben kaptuk a gólt és utána a betömörülő csapatot nem tudtuk feltörni, így a negyedik helyen zártuk a tornát. A negyedik hely mellett sikerült elhódítani a torna kapusa címet is.

Kecskeméti UFC csapata

A csapat tagjai voltak: Tóth Áron, Kákonyi Olivér, Baglyas Mátyás, Guoth Máté, Andrásy Balázs, Móra Viktor, Tóth Dávid, Háry Péter, Dudás Dániel, Marozsi Gábor, Csőszi Attila.

Kiskőrösről is képviseltette magát a Kiskőrösi LC jelenleg már második csapatának két rutinos labdarúgója Somlyai Péter és Füleki Antal is, akik a Sportimádók csapatát erősítették.

Fotók: kaminokupa.hu

Beniczki Dávid

MEGOSZTÁS